Χειροποίητο τουρμπάνι και πώς να το φορέσεις

Καλοκαίρι και ζέστη! Ποιος έχει όρεξη να κάνει πιστολάκι και να φτιάχνει μαλλιά; Όχι εμείς! Γι’ αυτό και χαρήκαμε πολύ με τις ιδέες της αγαπημένης μας Alisa Burke, η οποία μοιράζεται μαζί μας ιδέες για το πώς να φτιάξουμε όμορφα τουρμπάνια από ζέρσεϋ μπλουζάκια αλλά και πως να τα φορέσουμε, για δες…

turban-1

Το ζέρσεϋ είναι ιδανική επιλογή για τα τουρμπάνια μιας και είναι ελαστικό και δεν χρειάζεται στρίφωμα. Αν έχεις κάποια ζέρσεϋ μπλούζα μπορείς να την κόψεις σε λωρίδες όπως φαίνεται παραπάνω στην πρώτη φωτογραφία. Θέλεις η κάθε λωρίδα να είναι 20 – 25 εκατοστά. Φοράς την πρώτη λωρίδα στο λαιμό και την σταυρώνεις στο πάνω μέρος του κεφαλιού πριν την επιστρέψεις κάτω και πίσω από τα αυτιά. Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα φόρα 3 λωρίδες την μια πάνω από την άλλη.

turban-2

Εναλλακτικά μπορούν οι λωρίδες σου να είναι διαφορετικού χρώματος τις οποίες τις έχει πλέξει σε κοτσίδα ή μπορείς να ράψεις όμορφα λουλούδια στην οποία περίπτωση φτάνει μια λωρίδα υφάσματος.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *