Φτιάξε εύκολα ρούχα

easy-clothesΤο ξέρεις ότι μπορείς με 2 κινήσεις και (σχεδόν) καθόλου ράψιμο να φτιάξεις ρούχα; Χρησιμοποίησε ζέρσεϋ ή μακό ύφασμα το οποίο δεν χρειάζεται ράψιμο γιατί δεν ξεφτάει και πειραματίσου με τις 3 προτάσεις που θα βρεις εδώ.

.

Μπλουζοφόρεμα 1

DSC02320 DSC02324
01 Θα χρειαστείς ένα κομμάτι ύφασμα περίπου 1 x 1,60 μέτρα. Το διπλώνεις στην μέση ώστε να γίνει 1 x 0,80. Κόβεις στην μέση της τσάκισης ένα άνοιγμα 25 εκατοστών και ράβεις τα πλαϊνά αφήνοντας 20 εκατοστά από την τσάκιση για να βγαίνουν τα χέρια.

Μπλουζοφόρεμα 2

DSC02344 DSC02384
02 Θα χρειαστείς ένα κομμάτι ύφασμα σε μορφή σωλήνα περίπου 1 x 1 μέτρα. Κόψε στα 2 πλάγια κενά ύψους 25 εκατοστών αφήνοντας 20 εκατοστά από την αρχή του υφάσματος. Στο συγκεκριμένο μπλουζοφόρεμα ένωσα 2 παραμάνες με κρικάκια και αλυσίδα και έβαλα ένα τέτοιο μπροστά και ένα πίσω. Πέρα από διακοσμητικά στοιχεία οι παραμάνες βοηθούν το μπλουζοφόρεμα να μένει στην θέση του και να μην γλυστράνε οι τιράντες. Μπορείς να παίξεις με τις αλυσίδες και να τοποθετήσεις και τις 2 πίσω ή και τις 2 μπροστά. Θα χρειαστεί να φορέσεις ένα φανελάκι από μέσα καθώς το ντεκολτέ είναι αβυσαλέο (αλλά πολύ όμορφο)!

Ζακέτα

DSC02346 DSC02389
03 Θα χρειαστείς ένα κομμάτι ύφασμα περίπου 1,60 x 0,80 μέτρα. Μέτρησε το πλάτος της πλάτης σου από ώμο σε ώμο και κόψε 2 κενά στην αντίστοιχη απόσταση αφήνοντας 20 εκατοστά από πάνω.
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

10 σχόλια στο άρθρο “Φτιάξε εύκολα ρούχα”

  1. μπορείτε να με διευκολύνετε με την πληροφορία που (επί παραδείγματι) μπορώ να βρω τέτοιο ύφασμα;

  2. εχω 2 μακρια φορεματα [μαξι] και θελω να τα μετατρεψω σε ολοσωμη φορμα μακρια το ενα και το αλλο σε ολοσωμο σορτσακι το υφασμα ειναι πολυ λεπτο και ελαστικο σαν αραχνουφαντο πως να το φτιαξω? με τον καβαλο δυσκολευομαι

  3. [quote name=”σουλα”]η αηδια του δε παιζετε και εγω σασ πιστεψα και λεω να κανω ενα με το υφασμα το καλο απο τη γαλλια που ειχα παρει και ενα με ζερσει εκανα πρωτα το καλο και βγηκε αστα λεω θα ειναι επειδι ειναι το υφασμα μολισ μπηκε ι μαμα μου σπιτι πωσ δε με εδιωξε δε ξερω αλλα οι φωνεσ τισ ακουστηκαν μεχρι τη πατρα δε ξερω μπορει να τισ ακουσατε και εσεισ λεω για να τη κανω ευτιχισμενι να τησ φτιαξω απο το ζερρσει να βγει καλο και αυτο βγηκε πιο πατατα λοιπον πλεον ειμαι ανεργη και χωρισ σπιτι και πληρωνω και τη δεη τησ μαμασ μου μετα απο αυτο θελω επιδομα βλακειαασ γιατι δε γινετε να ειμαι στα καλα μου και να ακου τισ βλακειεσ του καθενος :-x[/quote]
    Το καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει! 🙂 Γίνεται και σενάριο!

  4. η αηδια του δε παιζετε και εγω σασ πιστεψα και λεω να κανω ενα με το υφασμα το καλο απο τη γαλλια που ειχα παρει και ενα με ζερσει εκανα πρωτα το καλο και βγηκε αστα λεω θα ειναι επειδι ειναι το υφασμα μολισ μπηκε ι μαμα μου σπιτι πωσ δε με εδιωξε δε ξερω αλλα οι φωνεσ τισ ακουστηκαν μεχρι τη πατρα δε ξερω μπορει να τισ ακουσατε και εσεισ λεω για να τη κανω ευτιχισμενι να τησ φτιαξω απο το ζερρσει να βγει καλο και αυτο βγηκε πιο πατατα λοιπον πλεον ειμαι ανεργη και χωρισ σπιτι και πληρωνω και τη δεη τησ μαμασ μου μετα απο αυτο θελω επιδομα βλακειαασ γιατι δε γινετε να ειμαι στα καλα μου και να ακου τισ βλακειεσ του καθενος 😡

  5. Μπράβο. Πολύ ωραίες οι ιδέες σου, πολύ πρακτικές, πολύ εύκολες και πολύ γρήγορες. Ευχαριστούμε και περιμένουμε συνέχεια στις δημιουργικές σου ιδέες.

  6. [quote name=”Βάλια Μπινίκου”]ύφασμα σε μορφή σωλήνα σημαίνει ότι έχει “πλεκτεί” κυκλικά. Πως είναι οι πλεκτοί λαιμοί που δεν έχουν γαζί; Έτσι δεν χρειάζεται να το ράψεις αριστερά και δεξιά. Ελπίζω να βοήθησα.[/quote]

    Τέλεια, τώρα το κατάλαβα! Ευχαριστώ, Βάλια!

  7. ύφασμα σε μορφή σωλήνα σημαίνει ότι έχει “πλεκτεί” κυκλικά. Πως είναι οι πλεκτοί λαιμοί που δεν έχουν γαζί; Έτσι δεν χρειάζεται να το ράψεις αριστερά και δεξιά. Ελπίζω να βοήθησα.

  8. Με τίποτα δεν μπορώ να καταλάβω πώς να φτιάξω το μπλουζοφόρεμα… 😳
    Υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσετε λίγο να καταλάβω τι ακριβώς σημαίνει “ύφασμα σε μορφή σωλήνα… και πόσο ύφασμα να αγοράσω τελικά? Μου αρέσει πάρα πολύ και θα έφτιαχνα δυό ή τρία να τα φοράω για΄τι μου αρέσει που φάινεται τόσο πλούσιο, αλλά δεν βγάζω άκρη… 😕
    Help please!

  9. Το ζέρσεϋ είναι μια γενική ονομασία για διάφορα είδη πλεκτών υφασμάτων, από το ελαφρύ φούτερ ως το χοντρό μάλλινο. Ρώτα στο κατάστημα υφασμάτων που θα πας τι ζέρσεϋ έχουν 8)

  10. Καλή χρονιά με υγεία.Πολύ ωραίες κ εύκολες προτασεις.Υπαρχει ύφασμα που δεν ξεφτάει αλλά είναι πιο παχύ γιατί είναι χειμώνας ή είναι μόνο το μακό κ το ζέρσευ?ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *