Χριστουγεννιάτικο δεντράκι

xmas-treeΣτα πλαίσια του Μήνα Χειροποίητων Δώρων, ζητήσαμε από γνωστούς δημιουργούς και επισκέπτες του ftiaxto.gr να μας στείλουν τα δικά τους βήμα βήμα project. Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη! Πρώτη μας έστειλε η Ελεονώρα από το eleonorashop.gr, οδηγίες για ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτί και ύφασμα.

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς ύφασμα που να ξεφτάει π.χ λινό-τζήν, χαρτόνι κόκκινο, κόλλα απλή ή κόλλα σιλικόνης, ψαλίδι, μεζούρα, σπάγκο ή ότι κορδέλα έχεις!

Ζωγραφίζεις το χαρτόνι σε ορθή γωνία στα 12,5 εκατοστά περιφερειακά ώστε να δημιουργηθεί ένα τρίγωνο στρογγυλεμένο προς τα κάτω και το κόβεις με το ψαλίδι!

Κόβεις το ύφασμα σε λωρίδες 4 εκατοστών και το ξεφτάς από την μια πλευρά έτσι ώστε να κάνει κρόσια.

Κολλάς τις λωρίδες πάνω στο χαρτόνι έτσι ώστε η κάτω πλευρά να είναι η ξεφτισμένη και να καλύπτει την πάνω πλευρά του από κάτω κομματιού. Κόβεις το ύφασμα που περισσεύει με περιθώριο αρκετό.

Κολλάς και τις άκρες καλά κλείνοντας το τρίγωνο και δημιουργώντας το δέντρο και βάζοντας στην κορυφή πριν κλείσει μια κορδέλα της αρεσκείας σου.

Καλά Χριστούγεννα! Ευχαριστούμε Ελεονώρα!

 

Την Ελεονώρα θα την βρεις να δημιουργεί στα:
http://www.eleonorashop.gr
http://www.etsy.com/shop/eleonorashop
http://www.etsy.com/shop/LactariousIndigo
info@eleonorashop.gr

 


Αν είσαι δημιουργός και θέλεις και εσύ να μοιραστείς βήμα βήμα project για χειροποίητο δώρο, στείλε μας 6-8 φωτογραφίες, διάστασης 800×600 pixels, κείμενο με τις οδηγίες και τα στοιχεία σου στο info@ftiaxto.gr.

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

5 σχόλια στο άρθρο “Χριστουγεννιάτικο δεντράκι”

  1. Ακριβώς το ίδιο μπορει να γινει και με κρόσσι που αγοράζουμε με το μέτρο και βάζουμε πιο κοντά την μια σειρά με την άλλη. Είναι βέβαια πιο φανταχτερό γιατί το κρόσσι γυαλίζει κάπως.Έχω φτιάξει ένα κόκκινο κι ένα πράσινο για το ντεκόρ του μαγαζιού και είναι πολύ ωραίο.

  2. Τι καλοοοο!!! Μου θυμίζει τις φούστες των χαβανέζων! χαχαχα!!!
    Τέλεια ιδέα και πολύ εύκολα υλοποιήσιμη από τα παιδιά!
    Και μπορούν να διακοσμηθούν και με χάντρες ή άλλα μικρά διακοσμητικά (χιονονιφάδες,αστεράκια…).
    Μπράβο στην Ελεονώρα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *