Η Χειροτέχνικα επιστρέφει το 2023!

Τα καλά νέα πριν φύγει το 2022: Η Χειροτέχνικα επιστρέφει 17-19 Μαρτίου 2023!

Μπορεί η πανδημία να έπληξε “στην καρδιά” τον κλάδο των εκθέσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων με φυσική παρουσία (και αυτό προφανώς ισχύει και για τη Χειροτέχνικα), ωστόσο, είναι εντυπωσιακή η ένταση και η “δίψα” με την οποία το κοινό φαίνεται να περιμένει την επόμενη διοργάνωση της Έκθεσης! Ήδη από το φθινόπωρο που μας πέρασε (όταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις για επαναλειτουργία της Χειροτέχνικα), πληθαίνουν διαρκώς οι επικοινωνίες, οι ερωτήσεις και το ενδιαφέρον για το πότε θα διεξαχθεί η επόμενη εκδήλωση.

Αναλύοντας ψυχραιμότερα τα δεδομένα βέβαια, το φαινόμενο που περιγράφουμε εξηγείται πλήρως: εκτός από το γεγονός ότι προφανώς η Χειροτέχνικα έχει το δικό της πιστό κοινό από τις προηγούμενες εκδηλώσεις της, έχει παρατηρηθεί ότι το διάστημα της πανδημίας δημιούργησε ένα νέο κοινό “handmade lovers”! Αυτό το κοινό έχει ανάγκη να μάθει νέα πράγματα και νέες τεχνικές, να γνωρίσει νέα υλικά, να επεκτείνει τις γνώσεις που ήδη έχει, ή απλώς να προμηθευτεί όσα χρειάζεται για να εξασκήσει και να αναπτύξει τα δημιουργικά χόμπι του.

Έτσι λοιπόν, η Χειροτέχνικα, ανταποκρινόμενη πλήρως σ’ αυτή τη (νέα ως έναν βαθμό) πραγματικότητα, σχεδιάζει τη λειτουργία της 2 φορές το χρόνο: μία πριν το Πάσχα και μία πριν τα Χριστούγεννα, συνδυάζοντας έτσι τις διοργανώσεις της με χρονικά σημεία- ορόσημα για τους απανταχού της ελληνικής επικράτειας χειροτέχνες!

Η πρώτη Διοργάνωση του 2023 θα διεξαχθεί το διάστημα 17, 18 και 19 Μαρτίου 2023, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, έναν χώρο απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες της Έκθεσης, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας, και με βασικό χαρακτηριστικό την άνετη προσβασιμότητα (4 λεπτά με τα πόδια από τον Σταθμό του Μετρό “Ανθούπολη”).

Πρόκειται για ένα τριήμερο πραγματικής Δημιουργικής Γιορτής γύρω από τις Χειροτεχνίες, τα Δημιουργικά Χόμπυ και το DIY, που θα περιλαμβάνει Εμπορική Έκθεση με τα πιο σύγχρονα υλικά και εργαλεία, craft rooms με ζωντανά σεμινάρια και μαθήματα, παρουσιάσεις τεχνικών από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και διάφορες Φεστιβαλικές Εκδηλώσεις που θα συμβάλλουν στη δημιουργία εορταστικού περιβάλλοντος- όπως αξίζει στο περιεχόμενο της εκδήλωσης!

Αν είστε:

  • Επαγγελματίες του χώρου της χειροτεχνίας που θέλετε να αγοράσετε χονδρική, να έλθετε σε επαφή με νέους εν δυνάμει Προμηθευτές, αλλά και να ενημερωθείτε για τις Νέες Τάσεις,
  • Ερασιτέχνες Χειροτέχνες που επιθυμείτε να κάνετε αγορές και να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικά σεμινάρια,
  • Κάποιος ή κάποια, ανεξαρτήτως ηλικίας, που ισχύει για σας αυτό που λέμε “πιάνουν τα χέρια σας” και σας ενδιαφέρει να αναπτύξετε τις ικανότητές σας στο να δημιουργείτε ή να επισκευάζετε διάφορα αντικείμενα, μόνοι σας,

σας περιμένουμε, το τριήμερο 17, 18 και 19 Μαρτίου 2023, για να γιορτάσουμε μαζί!

Για περισσότερες πληροφορίες και τρόπους συμμετοχής στο μεγαλύτερο festival χειροτεχνίας και DIY, επισκέψου το xeirotexnika.gr!

 

ΝΕΟ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ MANAGEMENT

Η νέα εποχή της Χειροτέχνικα που ξεκινά από την πρώτη διοργάνωση του 2023 (το τριήμερο 17-19 Μαρτίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου), σηματοδοτείται από την ανάληψη του Management της Έκθεσης από την εταιρεία Demand Fairs & Media, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 2000 στον χώρο της Διοργάνωσης Εκθέσεων και Φεστιβάλ, αλλά και των Επαγγελματικών Εκδόσεων (έντυπων και ηλεκτρονικών). Μεταξύ άλλων, διοργανώνει:

    • από το 2014 το επιτυχημένο 100% Hotel Show (το Premium Εκθεσιακό Γεγονός για Ξενοδόχους και Επαγγελματίες Τουρισμού),
    • από το 2009 το Design Lab (το μεγαλύτερο και πλέον επιτυχημένο Design Festival στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια) και
    • από το 2013 το Vinyl is Back (Φεστιβάλ που έχει αναδειχθεί σε πραγματική γιορτή του Βινυλίου και της Μουσικής).

Η ανάληψη του Management της Χειροτέχνικα από την Demand Fairs & Media, εγγυάται νέες ιδέες, αναπτυξιακή στρατηγική και οργανωτική εξέλιξη.

Επιπρόσθετα, συνεχίζεται η στενή συνεργασία της Χειροτέχνικα με το ftiaxto.gr. Το μεγαλύτερο ελληνικό site για χειροτεχνίες, εξακολουθεί να στηρίζει την Έκθεση, τόσο επικοινωνιακά, όσο και με τις γνώσεις του στην οργάνωση των Craſt Rooms.

Τι συμβαίνει
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *