Πως ράβω νεσεσέρ με φερμουάρ

πως ράβω φερμουάρ

Έχεις ράψει ποτέ φερμουάρ; Αν αναρωτιέσαι πως και τι, εδώ θα βρεις ένα αναλυτικό tutorial για να ράψεις το πρώτο σου νεσεσέρ με φερμουάρ!

νεσεσέρ με φερμουάρ

Τι θα χρειαστείς:

  • 2 κομμάτια βαμβακερό ύφασμα, διάστασης 23×17εκ για το εξωτερικό
    (περιλαμβάνεται 1,5 εκατοστό περιθώριο ραφής σε κάθε πλευρά)
  • 2 κομμάτια βαμβακερό ύφασμα, διάστασης 23×17εκ για το εσωτερικό
    (περιλαμβάνεται 1,5 εκατοστό περιθώριο ραφής σε κάθε πλευρά)
  • 1 φερμουάρ 20 εκατοστών

Τοποθέτησε το εξωτερικό ύφασμα με την καλή του πλευρά να σε κοιτάει, το φερμουάρ μπρούμυτα και από πάνω το ένα από τα δύο εσωτερικά υφάσματα με την καλή προς τα κάτω, όπως φαίνονται στη φωτογραφία. Καρφίτσωσε τα μαζί και ράψε την μια πλευρά του φερμουάρ,  όπως φαίνεται στην κίτρινη γραμμή στην παραπάνω φωτογραφία.

Για να ράψεις το κομμάτι αυτό θα χρειαστεί να βάλεις το ποδαράκι για φερμουάρ στην μηχανή σου. Λίγο πριν φτάσεις στο τέλος της ραφής, κατέβασε την βελόνα κάτω, σήκωσε το ποδαράκι, βάλε το χέρι ανάμεσα στα υφάσματα και άνοιξε το φερμουάρ ώστε να ράψεις και το υπόλοιπο κομμάτι με ευκολία.

νεσεσέρ με φερμουάρ

Άνοιξε τα υφάσματα και σιδέρωσε τα. Η μια πλευρά του φερμουάρ είναι έτοιμη.

νεσεσέρ με φερμουάρ

Στη συνέχεια βάλε το δεύτερο ύφασμα που θα είναι στο εσωτερικό με την καλή προς τα σένα, από επάνω το κομμάτι με το ραμμένο φερμουάρ και τέλος το δεύτερο κομμάτι του εξωτερικού του νεσεσέρ με την καλή προς τα κάτω. Καρφίτσωσε και ράψε όπως και προηγουμένως στην άκρη, το φερμουάρ με τα υφάσματα.

νεσεσέρ με φερμουάρ

Άπλωσε το νεσεσέρ σου ανοιχτό, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία, και δίπλωσε προς τα μέσα τα δύο υφάσματα που είναι στο εξωτερικό του νεσεσέρ ώστε να έρθουν καλή με καλή. Φέρτα μαζί από την μια πλευρά και τα εσωτερικά υφάσματα μαζί από την άλλη.

πως ράβω φερμουάρ

Τώρα θα κάνεις ένα γαζί γύρω γύρω από το ανοιχτό νεσεσέρ, αφήνοντας 1,5 εκατοστό περιθώριο ραφής σε κάθε πλευρά. Μην ξεχάσεις να αφήσεις ένα άνοιγμα 5 εκατοστών στον πάτο της πλευράς που είναι τα εσωτερικά υφάσματα, για να μπορείς να γυρίσεις τα μέσα έξω. Και οπωσδήποτε να ανοίξεις το φερμουάρ πριν ράψεις, αλλιώς δεν θα μπορέσεις να το γυρίσεις!

πως ράβω φερμουάρ

Πριν ράψεις, σιγουρέψου ότι έχεις διπλώσει το φερμουάρ προς τα εσωτερικά υφάσματα όπως φαίνεται παραπάνω!

πως ράβω φερμουάρ

Αφού ράψεις γύρω γύρω γύρισε τα μέσα έξω. Σπρώξε καλά τις γωνίες με ένα ξυλάκι. Κλείσε με ένα απλό γαζί τον πάτο του εσωτερικού του νεσεσέρ (ή με κρυφή βελονιά στο χέρι) και σπρώξε το προς τα μέσα για να μπει στη θέση του. Σιδέρωσε καλά!

πως ράβω φερμουάρ

Το νεσεσέρ με φερμουάρ είναι έτοιμο! Είδες τι εύκολο που ήταν;

πως ράβω φερμουάρ

Τώρα που έμαθες να ράβεις το πρώτο σου νεσεσέρ με φερμουάρ, μπορείς να ράψεις όσα θέλεις. Τα παραπάνω νεσεσέρ τα έραψαν οι μαθήτριες του σεμιναρίου Ραπτική για αρχάρι@ στο ftiaxtoρουμ. Αν θέλεις να έρθεις και εσύ στην παρέα μας, μάθε περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο εδώ.

πως ράβω νεσεσέρ με φερμουάρ

Ευχαριστούμε Το Ραφτάδικο για την ευγενική χορηγία των υφασμάτων!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *