Bullet Journal: Οργάνωσε τον χρόνο σου!

Bullet Journal: Οργάνωσε τον χρόνο σου!

Ήρθε και ο Σεπτέμβρης! Οργανωθείτε!

Με ένα bullet journal βεβαίως βεβαίως! «Τι είναι τούτο;» μπορεί να ρωτήσεις και να που είμαι εδώ για να σου εξηγήσω και κάθε μήνα να σε εμπνέω με νέα σχέδια! Μαζί μου θα σε εμπνέει και η κόρη μου Ναταλία (9μισι χρονών, το μισο, είναι πολύ σημαντικό να το αναφέρω apparently!). Μην ακούσω λοιπόν ότι είναι δύσκολο το bullet journal!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά! Τι ακριβώς είναι λοιπόν ένα bullet journal;

Είναι ένα σημειωματάριο με λευκές σελίδες ή με τελίτσες και κάποιες φορές με τετραγωνάκια (σαν μελιμετρέ ας πούμε). Αυτό το σημειωματάριο το μεταμορφώνουμε εμείς οι ίδιοι στο δικό μας προσωπικό ημερολόγιο / ατζέντα.

Bullet Journal: Οργάνωσε τον χρόνο σου!

Ζωγραφίζουμε / σχεδιάζουμε τον κάθε μήνα. Βάζουμε τους στόχους του κάθε μήνα, όλα όσα έχουμε να κάνουμε κάθε εβδομάδα, γράφουμε σημαντικές μέρες αλλά βάζουμε και άλλα πράγματα κάποια από τα οποία μας βοηθούν να μάθουμε λίγο καλύτερα ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό ή απλά το σώμα μας (με mood trackers, period trackers, habit trackers, κλπ).

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιούμε κάποιες σελίδες για μια σπέσιαλ μέρα για μας. Όπως τα γενέθλιά μας ας πούμε!

Bullet Journal: Οργάνωσε τον χρόνο σου!

 

Πως ξεκινάμε ένα bullet journal;

Αγοράζουμε ένα bullet journal, είτε από κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο, είτε από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα. Εγώ χρησιμοποιώ το κλασσικό Leuchtturm 1917.

Χρειάζεσαι επίσης μολύβι, γόμα, χαρακάκι, μαύρο μαρκαδόρο με λεπτή μύτη, στυλό (αν είναι από αυτά που σβήνουν κιόλας, ακόμη καλύτερα) και μαρκαδόρους χρωματιστούς. Εγώ από μαρκαδόρους έχω όλη τη σειρά edding. Με λεπτές μύτες, πιο χοντρούς και άλλους με μύτη πινέλο (brush pen) που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν μαρκαδόρους νερομπογιάς.

Bullet Journal: Οργάνωσε τον χρόνο σου!

 

Από πού βρίσκουμε σχεδιάκια για έμπνευση – εκτός από αυτή που θα σας προσφέρω εγώ δηλαδή 😉

Βάζουμε τον μήνα ή αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε στο Google ή στο Pinterest και θα σου βγάλει τόσες πολλές ιδέες που θα έχεις πρόβλημα να επιλέξεις! Από πολύ εύκολα μέχρι πολύ δύσκολα! Είσαι επίσης ευπρόσδεκτη στην Ελληνική ομάδα του Facebook Bullet Journals [Greece] όπου μοιραζόμαστε τα σχέδια μας!

 

Τι γράφω στο bullet Journal μου?

Αρχικά αφήνουμε κάποιες σελίδες κενές στην αρχή για να φτιάξουμε τον πίνακα περιεχομένου (index) και έτσι να βρίσκεις εύκολα αυτά που έχεις βάλει στο bullet journal σου.

Bullet Journal: Οργάνωσε τον χρόνο σου!

Μετά βάζεις κάποια πράγματα τα οποία τα θες στην αρχή. Πχ βάζεις τα σύμβολα και την έννοια τους, ακόμα και για αυτά υπάρχουν ιδέες έτοιμες.

Εγώ έχω βάλει στην αρχή τις φάσεις της σελήνης πχ όλου του χρόνου, period tracker για να βλέπω τις ημερομηνίες της περιόδου μου επίσης για όλο τον χρόνο.

Bullet Journal: Οργάνωσε τον χρόνο σου!

Μπορείς να βάλεις και λίστα γενεθλίων, μια ζωγραφιά για όλο τον χρόνο, όλους τους μήνες μαζεμένους, books to read, αγαπημένα quotes, και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Μετά ξεκινάει ο κάθε μήνας όπου συνήθως ξεκινάει με μια ζωγραφιά και τις ημέρες όλου του μήνα.

Σε επόμενη σελίδα μπορείς να βάλεις mood tracker όπου βλέπεις τα συναισθήματα όλου του μήνα, πρόγραμμα των παιδιών σου, πράγματα που πρέπει να γίνουν μέσα στον μήνα, habit tracker για να δεις τι σου τρώει περισσότερο χρόνο μέσα στον μήνα, workout log, για να δεις πόσο γυμνάζεσαι, και πάλι ότι άλλο θέλεις εσύ.

Κάθε εβδομάδα φτιάχνεις το ημερολόγιο της εβδομάδας όπου και προγραμματίζεις τις δουλειές σου αλλά και όλα όσα έχεις καθημερινά.

Bullet Journal: Οργάνωσε τον χρόνο σου!

 

Πόσο χρόνο μου παίρνει το Bullet Journal?

Αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό και εξαρτάται από την λεπτομέρεια και την τέχνη που θέλεις να αφιερώσεις σε όλα αυτά. Μπορείς από 10 λεπτά μέχρι και ώρα μέσα στην ημέρα. Το σίγουρο είναι ότι είναι κάτι πολύ χαλαρωτικό και δημιουργικό!

Σε επόμενα άρθρα, θα μιλήσουμε πιο συγκεκρικένα για τις διάφορες σελίδες που μπορείς να προσθέσεις, αν θέλεις να αναλύσουμε κάτι ή έχεις απορίες, γράψτο στα σχόλια!

Καλό μας μήνα λοιπόν και καλή αρχή! Σε αφήνω με το μηνιαίο σχεδιάκι της Ναταλίας!

Bullet Journal: Οργάνωσε τον χρόνο σου!

Φτιάξτο
Λυδία Θεοχάρη

Η Λυδία είναι μαμά δύο παιδιών (Γιώργος 12 και Ναταλία 9). Έχει σπουδάσει Interior Design στην Αγγλία και αφού έγινε μαμά, ασχολήθηκε πολύ με την ψυχική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών όπως και με θέματα οπως θηλασμός, φυσικός τοκετός, κλπ. Είναι Βοηθός Μητρότητας απο το 2014. Blogger από το 2008 (www.mamalydia.gr) και τον τελευταίο χρόνο βρηκε έμπνευση φτιάχνοντας καδράκια τα οποία εκθετει στη σελιδα της Lydia's Handmades στο facebook, όπως και στα Bullet Journal με τα οποία ασχολείται και οργανώνεται και εμπνέει και άλλους στην ομάδα Bullet Journal [Greece].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *