Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά 1

«Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας» τραγουδάει ο γνωστός κερκυραίος αοιδός. Το βροντοφωνάζουμε (γιατί για να το τραγουδήσουμε.. δεν) λοιπόν και εμείς! Διότι πολύ απλά, το κάνουμε καλύτερα 😉

Ευκολάκι, γρηγοράκι και πρωτίστως.. νοστιμάκι, η μακαρονάδα με κιμά αποτελεί all time classic επιλογή, ειδικά όταν είναι στενά τα χρονικά και οικονομικά περιθώρια.

Για να δούμε λοιπόν πώς γίνεται σωστά..

Διαφήμιση στο ftiaxto.gr

Σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις; Θα ήθελες να τοποθετήσεις σε αυτό εδώ ακριβώς το σημείο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου; Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα σου στείλουμε όλες τις ευκαιρίες προβολής στο πρώτο Ελληνικό site για τις χειροτεχνίες. Μάθε περισσότερα…

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό
  • Λίγο κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.
  • Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα για τσιγάρισμα.
  • Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς για να τσιγαριστεί.
  • Όταν ασπρίσει, προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό ντομάτας, μισό ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και βάζουμε προαιρετικά λίγο ακόμα λάδι.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-45 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε αλατισμένο νερό και όταν βράσει προσθέτουμε τα μακαρόνια.
  • Αφού περάσουν τα 45 λεπτά, ανοίγουμε την κατσαρόλα του κιμά, δυναμώνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε για ακόμα 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε λάδι ή βούτυρο.
  • Σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας.

Και καλή μας όρεξη!

Για ακόμα περισσότερες συνταγές, μπες στο κανάλι του DIYtv.gr στο youtube

Φτιάξτο
Ορέστης Νταγιάντας

Ο Ορέστης Νταγιάντας γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκηνοθεσία στο ΙΕΚ Ακμή. Δε σκαμπάζει και πολλά από μαγειρική (κάνα μακαρόνι, καμιά πατάτα, καμιά μπριζόλα.. μέχρι εκεί) αλλά σκαμπάζει πολλά από γευσιγνωσία. Ό,τι του δώσεις, το κατεβάζει! Εμπιστευτείτε τον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *