Μακαρόνια με κιμά
“Θα σου κάνω μακαρόνια με κιμά για να φας” τραγουδάει ο γνωστός κερκυραίος αοιδός. Το βροντοφωνάζουμε (γιατί για να το τραγουδήσουμε.. δεν) λοιπόν και εμείς! Διότι πολύ απλά, το κάνουμε καλύτερα 😉
Ευκολάκι, γρηγοράκι και πρωτίστως.. νοστιμάκι, η μακαρονάδα με κιμά αποτελεί all time classic επιλογή, ειδικά όταν είναι στενά τα χρονικά και οικονομικά περιθώρια.
Για να δούμε λοιπόν πώς γίνεται σωστά..
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ ποτήρι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί ξηρό
- Λίγο κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.
- Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα για τσιγάρισμα.
- Μετά από λίγα λεπτά, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνεχώς για να τσιγαριστεί.
- Όταν ασπρίσει, προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό ντομάτας, μισό ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα μπαχαρικά, αλατίζουμε και βάζουμε προαιρετικά λίγο ακόμα λάδι.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-45 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε αλατισμένο νερό και όταν βράσει προσθέτουμε τα μακαρόνια.
- Αφού περάσουν τα 45 λεπτά, ανοίγουμε την κατσαρόλα του κιμά, δυναμώνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε για ακόμα 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και προσθέτουμε λάδι ή βούτυρο.
- Σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας.
Και καλή μας όρεξη!
Για ακόμα περισσότερες συνταγές, μπες στο κανάλι του DIYtv.gr στο youtube