Μενταγιόν λαιμού με όνομα

Μενταγιόν λαιμού με όνομα

Το ξέρεις ότι τα καταστήματα που πωλούν μέταλλα, τα πωλούν και σε έτοιμες κομμένες μικρές πλάκες για να φτιάξεις εύκολα, όμορφα κοσμήματα; Δες πως να χρησιμοποιήσεις και μεταλλικές σφραγίδες για να φτιάξεις το μενταγιόν με το όνομα που θέλεις.

Τι θα χρειαστείς:

Μενταγιόν λαιμού με όνομα

Βήμα 1: Τοποθετούμε τη μεταλλική πλάκα πάνω σε ΚΑΘΑΡΟ πυρότουβλο και ζεσταίνουμε με το φλόγιστρο για να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει.

Μενταγιόν λαιμού με όνομα

Βήμα 2: Τοποθετούμε την πλάκα μας πάνω στην επιφάνεια σφυρηλάτησης. Επιλέγουμε τα γράμματα (ή τα σχέδια) που θέλουμε να κτυπήσουμε και ξεκινάμε κατά προτίμηση από το κέντρο προς τα άκρα, ιδίως  αν θέλουμε συμμετρία. Κρατάμε σταθερά και κατακόρυφα τη σφραγίδα, και χτυπάμε με το σφυρί αποφασιστικά ΜΙΑ ΜΟΝΟ φορά.

Μενταγιόν λαιμού με όνομα

Βήμα 3: Όταν ολοκληρώσουμε το σχέδιο με τις σφραγίδες, ρίχνουμε λίγη πατίνα με πινελάκι και αφήνουμε να δράσει 1 με 2 λεπτά. Ξεπλένουμε με νερό πολύ καλά. Μπορούμε να καθαρίσουμε την επιφάνεια είτε με γυαλόχαρτο, είτε με το πολυεργαλείο Dremel και το λειαντικό φινιρίσματος (512S) προσαρμοσμένο στο βιδωτό στέλεχος (402).

Μενταγιόν λαιμού με όνομα

Βήμα 4: Σημαδεύουμε το σημείο (ή τα σημεία) όπου θέλουμε να κάνουμε τρύπα, και τρυπάμε αργά και σταθερά με το πολυεργαλείο Dremel και το τρυπάνι της επιλογής μας από το σετ (628), πάνω σε ξύλινη επιφάνεια.

Μενταγιόν λαιμού με όνομα

Βήμα 5: Μπορούμε να μασκάρουμε με χαρτοταινία κάποιες επιφάνειες σε σχέδιο της επιλογής μας, και να επεξεργαστούμε τις υπόλοιπες με κάποιο εξάρτημα όπως η πέτρα (952) για εφέ.

Βήμα 6: Καθαρίζουμε και γυαλίζουμε το κόσμημά μας και από τις δύο πλευρές κατά βούληση. Με την συρματόβουρτσα (428) πετυχαίνουμε αποτέλεσμα σατινέ, με τον δίσκο στίλβωσης (520) γυαλιστερό, με την πέτρα (952) σαγρέ και με το λειαντικό φινιρίσματος (512S) προσαρμοσμένο στο στέλεχος (402) ματ.

Μενταγιόν λαιμού με όνομα

 

Ευχαριστούμε τους χορηγούς που μας πρόσφεραν τα εργαλεία για αυτή την κατασκευή:

Τοποθέτηση προϊόντων

Φτιάξτο
Λίλα Διαμαντοπούλου

Πέρα από την εξειδίκευση στην αργυροχοΐα και τον μεταλλικό πηλό, η Λίλα Διαμαντοπούλου, έχει σφαιρική γνώση για πολλές ακόμα τεχνικές, ενδιαφέρεται για κάθε τι σχετικό με τις εφαρμοσμένες τέχνες και δεν σταματά ποτέ να μαθαίνει. Η τελευταία μετά μανίας ενασχόλησή της είναι με τον πολυμερικό πηλό, και κυρίως οι τεχνικές του που έχουν να κάνουν με την επεξεργασία της επιφάνειάς του.