Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego

Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego 1

Το παιδάκι μου είναι πλέον στην ηλικία που παίζει με μανία με τα lego! Δες πως του έφτιαξα ένα ξύλινο ράφι για ακόμη περισσότερο παιχνίδι!

Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego 2

Χρησιμοποίησα πηχάκια που είχα ήδη, πλάτους 5,5 εκ. και ύψους 1,8 εκ. Αρχικά έστησα το περίγραμμα, χρησιμοποιώντας 2 πηχάκια μήκους 40 εκ. πάνω και κάτω και 2 πηχάκια 43 εκ. αριστερά και δεξιά. Στο 1/3 του ύψους της κατασκευής έβαλα ένα ακόμη πηχάκι μήκος 36,4 εκ. και σε διάφορα σημεία τοποθέτησα ότι περισσευούμενα κομμάτια είχα.

Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego 3

Ξεκίνησα συναρμολογώντας το περίβλημα, έβαλα ξυλόκολλα στις ενώσεις και πρόσθεσα 2 ξυλόβιδες.

Διαφήμιση στο ftiaxto.gr

Σου αρέσουν αυτά που διαβάζεις; Θα ήθελες να τοποθετήσεις σε αυτό εδώ ακριβώς το σημείο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου; Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα σου στείλουμε όλες τις ευκαιρίες προβολής στο πρώτο Ελληνικό site για τις χειροτεχνίες. Μάθε περισσότερα…

Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego 4

Στην συνέχεια βίδωσα και τα υπόλοιπα πηχάκια και κάλυψα τις βίδες αλλά και κάποιες μικρές ατέλειες με ξυλόστοκο. Όταν στέγνωσε ο ξυλόστοκος, έτριψα σε σημεία την κατασκευή με τριβείο.

Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego 5

Στο πάνω μέρος πρόσθεσα και ένα τριγωνάκι ξύλο που είχε ξεμείνει από τον καθρέπτη με τα βουνά. Χρωμάτισα κάποια σημεία με ακρυλικά χρώματα και όταν στέγνωσαν…

Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego 6

πέρασα και διάφανο βερνίκι εμποτισμού για ξύλα.

Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego 7

Όσο στέγνωνε το ράφι, ανακάλυψα ότι το Dremel Moto-Saw κόβει και πλαστικό! Είχα αγοράσει κάποιες επιφάνειες τύπου Lego και τις έκοψα ώστε να χωρέσουν στο ράφι μου.

Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego 8

Χρησιμοποίησα επίσης και αυτοκόλλητες λωρίδες τύπου Lego τις οποίες κόλλησα σε διάφορα σημεία της κατασκευής. Η κόλλα των ταινιών δεν ήταν αρκετά δυνατή και ξεκόλλαγαν, έτσι χρησιμοποίησα κόλλα για καθρέπτες (αυτή είχα πρόχειρη!) και έμειναν στην θέση τους.

Ξύλινο ράφι για παιχνίδια lego 9

Το παιδάκι μου χάρηκε πολύ με αυτή την κατασκευή η οποία πλέον είναι μόνιμη στο τραπέζι της κουζίνας και παίζει συνέχεια! Τι λες, θα το δοκιμάσεις;

Έμπνευση για αυτή την κατασκευή πήρα από το thehandymansdaughter.com και το ράφι που έφτιαξε η ίδια.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.