Μικρές κατασκευές τσιμέντου

Είσαι αρχάριος στο DIY και όλο αυτό σου φαντάζει βουνό. Λοιπόν άκου τι έχω να σου πω. Για να πέσεις στα μαλακά ξεκίνα να κάνεις κατασκευές από τσιμέντο…

Μία βάση για ρεσώ ας υποθέσουμε. Διακοσμητικά σουβέρ, γλαστράκια, μαγνητάκια, θα βρεις πολλές ιδέες αν ψάξεις στο internet. Δες και αυτά τα αντικείμενα από τσιμέντο που είχε φτιάξει η Βάλια και τον αριθμό σπιτιού με τσιμέντο και ρητίνη.

Το τσιμέντο εχει πολύ απλή διαδικασία παρασκευής. Νερό, σκόνη, ανακάτεμα και φαντασία θέλει για το τι θα χρησιμοποιήσεις σαν καλούπι, μεγάλη πηγή έμπνευσης το Pinterest!

Όσο γίνεσαι καλύτερος/ή σε αυτό, θα θέλεις να κάνεις όλο και μεγαλύτερα πράγματα και πιο σύνθετα. Κάνοντας λοιπόν μικρές κατασκευές στην αρχή αποκτάς επιστοσύνη. Να δοκιμάζεις λοιπόν και να ρωτάς. Να λύνεις τις απορίες σου ρωτώντας ανθρώπους που ξέρουν.

Και θέλω να σου δώσω μερικές ακόμα συμβουλές που αφορούν το τσιμέντο.

  • Στο δοχείο που θα ανακατεύσεις το τσιμέντο πρώτα βάζεις το νερό και έπειτα την σκόνη όχι ανάποδα.
  • Το καλούπι σου καλό θα ήταν να έχει περαστεί πρώτα πριν έρθει σε επαφή με το τσιμέντο με κάποιο λιπαντικό υλικό ακόμα και μαγειρικό λάδι θα μας έκανε, αυτό θα κάνει το ξεκαλούπωμά του πιο εύκολο.
  • Να έχεις υπομονή, το τσιμέντο θέλει τουλάχιστον 24 ώρες για να πήξει,  εάν γίνει το ξεκαλούπωμα νωρίτερα, σίγουρα θα διαλυθεί. (έτσι δεν είναι;)

Καλή σου επιτυχία!

Τεχνικές
Ηλίας Καραντωνίου

Ο Ηλίας Καραντωνίου είναι διακοσμητής εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολείται με την ανακαίνιση και διακόσμηση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών, καθώς και με την κατασκευή εκθεσιακών περιπτέρων, ορισμένα από τα οποία έχουν βραβευτεί. Από το 2013 έχει αναλάβει το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρουσίαση πρωτότυπων (D.I.Y.) διακοσμητικών κατασκευών στην εκπομπή Μαστορέματα.