Πώς να φτιάξεις γυμνά σανδάλια

Τα γυμνά σανδάλια ή αλλιώς και ξυπόλητα σανδάλια (barefoot sandals) είναι ουσιαστικά κοσμήματα που φοριούνται στο πόδι, μοιάζουν με σανδάλια αλλά δεν έχουν πάτο, εξ’ου και η ονομασία! Δες πώς φτιάχνονται…

Μπορείς να φτιάξεις τα γυμνά σανδάλια με διάφορα υλικά, εμείς επιλέξαμε αλυσίδες, γράνες και χάντρες. Θα χρειαστείς επίσης μερικά κρικάκια και ένα κούμπωμα παπαγαλάκι.

Τα γυμνά μας σανδάλια έχουν μια κεντρική μεγάλη χάντρα και πέρλες (μικρές και μεγάλες). Οι πέρλες έχουν ήδη περασμένη γράνα με θηλιές, τώρα χρειάζεται να βάλουμε γράνα και στην μεγάλη μας χάντρα. Θα χρειαστείς γράνα που έχει ήδη θηλιά στην μία άκρη. Στην άλλη άκρη θα φτιάξεις θηλιά, ακολουθώντας τις οδηγίες στο βίντεο Πώς χρησιμοποιούμε τις γράνες.

Αφού φτιάξεις την μεγάλη χάντρα, πρόσθεσε από μία μεγάλη πέρλα σε κάθε θηλιά της. Οι θηλιές των γρανών ανοίγουν όπως και τα κρικάκια για να μην χάνεται η καμπυλότητά τους. Στις ελεύθερες άκρες των μεγάλων περλών πέρνα από μια μικρή πέρλα.

Άνοιξε ένα κρικάκι και κράτα το με την μύτη της πένσας. Μέσα στο κρικάκι βάλε την θηλιά της μικρής πέρλας και δύο κομμάτια αλυσίδας τουλάχιστον 10 εκατοστών η κάθε μία. Κλείσε το κρικάκι. Οι δύο αυτές αλυσίδες θα πιάνουν γύρω από τον αστράγαλο. Κάνε μια δοκιμή να δεις τι μήκος θα πρέπει να έχουν, ώστε να κάθονται άνετα στο πόδι σαν βραχιολάκι και κόψε ανάλογα.

Στην μία αλυσίδα τοποθέτησε με ένα κρικάκι το κούμπωμα παγαλάκι και στην άλλη αλυσίδα, πρόσθεσε ένα κρικάκι εκεί που θέλεις να πιάνει το κούμπωμα και μια ακόμη μικρή πέρλα στο τελείωμα. Αν δες είσαι σίγουρη που θέλεις να πιάνει το κούμπωμα, μπορείς να βάλεις 2-3 κρικάκια σε διαφορετικά σημεία της αλυσίδας. Η πέρλα στο τελείωμα είναι για τσαχπινιά!

Στην ελεύθερη πέρλα από την άλλη πλευρά, θα προσθέσεις ένα κρικάκι και ένα μικρό κομμάτι αλυσίδας, τόσο ώστε να μπαίνει στο δεύτερο δάχτυλο σαν δαχτυλίδι. Και εδώ θα χρειαστεί μια δοκιμή στο πόδι σου για να βρεις το σωστό μήκος. Στο κρικάκι θα βάλεις και τις 2 άκρες της αλυσίδας ώστε να σχηματίζει θηλιά. Το πρώτο γυμνό σανδάλι είναι έτοιμο! Φτιάξε άλλο ένα και φόρα τα όποτε θέλεις! Καλό καλοκαίρι!

Αν σου άρεσε αυτό το κόσμημα, πιθανόν να σου αρέσει και το αντίστοιχο κόσμημα βραχιόλι για το χέρι.

Τοποθέτηση προϊόντων

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Πώς να φτιάξεις γυμνά σανδάλια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *