Στο Μουσείο Αργυροτεχνίας των Ιωαννίνων

Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Αγαπάμε Ιωάννινα και κάθε φορά που βρισκόμαστε εκεί, τα αγαπάμε ακόμη περισσότερο. Την τελευταία φορά που πήγαμε, βρήκαμε την ευκαιρία και επισκεφτήκαμε το καινούργιο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων και εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από το περιεχόμενο αλλά και από το στήσιμο του Μουσείου.

Μάθε να φτιάχνεις κοσμήματα στο ftiaxtoρουμ

Οι περισσότεροι που φλερτάρουν με το χειροποίητο κάνουν τα πρώτα τους βήματα φτιάχνοντας κοσμήματα. Οι τεχνικές είναι πραγματικά άπειρες μιας και μπορείς να φτιάξεις κοσμήματα από ότι υλικό μπορείς να φανταστείς! Το φετινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

🌸 FAUX BIJOUX : κάθε Πέμπτη 5-7 (από 23 Σεπτεμβρίου 2021)
🍀 ΜΕΤΑΛΛΟ : κάθε Τετάρτη 5-7 (από 22 Σεπτεμβρίου 2021)
🌺 ΠΟΛΥΜΕΡΙΚΟΣ ΠΗΛΟΣ : κάθε Τετάρτη 7.30-9.30 (από 22 Σεπτεμβρίου 2021)
🏵️ MIYUKI : κάθε Παρασκευή 5-7 (από 24 Σεπτεμβρίου 2021)

Μάθε περισσότερα >>

Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων και σκοπός του είναι η διάσωση της γνώσης για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία και η διάχυση της πληροφορίας γύρω από την τεχνολογία της στο ευρύ κοινό.

Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Χρονικά, η έκθεση αναφέρεται κατά βάση στη μεταβυζαντινή περίοδο, από τον 15ο αιώνα και έπειτα, χωρίς ωστόσο να λείπουν και αναφορές στο απώτερο παρελθόν, καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των ασημικών ανάγεται συχνά σε πολύ παλαιότερες περιόδους.

Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας χωρίζεται σε 2 επίπεδα, στο πρώτο θα ανακαλύψεις βήμα βήμα τις διαδικασίες δημιουργίας, ξεκινώντας από τα μεταλλεία αργύρου και την ανακύκλωση της πρώτης ύλης, προχωρώντας στο άνοιγμα του φύλλου, την σφυρηλάτηση, την χύτευση και φτάνοντας μέχρι εξειδικευμένες τεχνικές όπως η χαρακτηριστική γιαννιώτικη συρματερή, το σαβάτι και το ανάγλυφο.

Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Κάθε ενότητα συνοδεύεται τόσο από φυσικά αντικείμενα και εργαλεία όσο και από εξαιρετικής ποιότητας σύντομα βίντεο στα οποία βλέπεις από πρώτο χέρι τα βήματα της δημιουργίας και πως χρησιμοποιούνται όλα αυτά τα υλικά.

Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Στο δεύτερο επίπεδο του Μουσείου Αργυροτεχνίας παρουσιάζεται η συλλογή έργων ηπειρώτικης αργυροχρυσοχοΐας από το 18ο έως τον 20ό αιώνα: κοσμήματα, όπλα και πολεμική εξάρτυση, ασημικά του σπιτιού και προσωπικά είδη είναι μερικά από τα αντικείμενα της συλλογής.

Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Παρόλο που το Μουσείο Αργυροτεχνίας, εκ πρώτης όψεως φαίνεται μικρό, αν σε ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα ή έχεις έστω περιέργεια για το πως φτιάχνονται όλα αυτά τα περίτεχνα κοσμήματα, μπορείς άνετα να κάτσεις εκεί 2 ώρες, να παρακολουθήσεις όλα τα βίντεο και να διαβάσεις όλες τις ταμπελίτσες, εμείς αυτό κάναμε.

Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας είναι ανοιχτό καθημερινά (εκτός από Τρίτη και αργίες) και η είσοδος κοστίζει 3 ευρώ (1,5 μειωμένο). Το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, θα μάθεις τόσο πολλά και αν – δεν το κάνεις ήδη – θα εκτιμήσεις πολύ τα χειροποίητα αργυροτεχνήματα.

Το ftiaxto.gr στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα!

Περισσότερες πληροφορίες στο piop.gr.

Μας αρέσει
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *