Κοσμήματα από πληκτρολόγιο

Είμαι σίγουρη, αν ψάξεις στο σπίτι σου, θα βρεις τουλάχιστον ένα παλιό ή χαλασμένο πληκτρολόγιο. Δεν είναι κρίμα να κάθεται εκεί αχρησιμοποίητο; Μάθε μαζί μας, πως θα φτιάξεις κοσμήματα, αφού πρώτα διαλύσουμε αυτά τα παλιά πληκτρολόγια!

Κοσμήματα από πληκτρολόγιο

Κατ’αρχάς θα χρειαστείς ένα μικρό σταυροκατσάβιδο για να ξεβιδώσεις όλες αυτές τις μικρές βιδούλες στην πίσω πλευρά του πληκτρολογίου – ναι, είναι πολλές! Αφού αφαιρέσεις το πίσω κομμάτι και ότι άλλο βρεις ανάμεσα, χρησιμοποίησε το κατσαβίδι για να σπρώξεις από την πίσω πλευρά τα πλήκτρα εκτός βάσης.

Κοσμήματα από πληκτρολόγιο

Με μια πένσα, σπάσε το ποδαράκι πίσω από τα πλήκτρα.

Κοσμήματα από πληκτρολόγιο

Για να φτιάξεις σκουλαρίκια, θα χρειαστεί να κάνεις δύο τρύπες με ένα ψιλό τρυπανάκι, μία πάνω και μία κάτω. Από την κάτω τρύπα, θα περάσεις μια γράνα και θα την σπρώξεις ώστε να βγει από την πάνω πλευρά. Με το ένα χέρι κράτα σταθερή την γράνα και το πλήκτρο και με το άλλο χέρι, πιάσε μια πένσα στρογγυλή και “τσίμπα” την βάση της γράνας. Τώρα θα χρειαστεί να φτιάξεις στην γράνα θηλιά με ποδαράκι (βίντεο) και μπορείς να συμβουλευτείς το βίντεο αυτό για να δεις πως ακριβώς θα το κάνεις.

Κοσμήματα από πληκτρολόγιο

Αφού ετοιμάσεις τις δύο θηλιές στα πλήκτρα σου, μπορείς να ανοίξεις την θηλιά του εξαρτήματος του σκουλαρικιού για να τα περάσεις μέσα. Προσοχή, την θηλιά του εξαρτήματος την ανοίγουμε όπως ανοίγουμε και τα κρικάκια (βίντεο) ώστε να μην χαλάσουμε την καμπύλη τους.

Κοσμήματα από πληκτρολόγιο

Για το κολιέ, ανοίγεις πάλι δύο τρύπες, μία αριστερά και μια δεξιά του πλήκτρου. Ανάλογα με το κορδόνι που θέλεις να περάσεις, ίσως χρειαστεί να κάνεις λίγο πιο μεγάλη τρύπα. Χρησιμοποίησε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι κορδονιού, ώστε να κάνεις ρυθμιζόμενους κόμπους αντί για κούμπωμα.

Κοσμήματα από πληκτρολόγιο

Τέλος για το δακτυλίδι, χρησιμοποίησε το πιστό σου πιστόλι κόλλας σιλικόνης για να κολλήσεις το αγαπημένο σου πλήκτρο σε μια έτοιμη βάση δακτυλιδιού.

Κοσμήματα από πληκτρολόγιο

Έτοιμο το πρώτο σετάκι! Τι πλήκτρα θα χρησιμοποιήσεις εσύ;

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Κοσμήματα από πληκτρολόγιο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *