Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη

Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη

Όταν έφτασε η κούτα με τα καινούργια προϊόντα Maxi Decor, ένα από αυτά μου τράβηξε απευθείας την προσοχή: το Granite! Πρόκειται για ρινίσματα γρανίτη σε 11 χρωματισμούς. Μπορεί να αναμειχθεί με διάφορα διάφανα υλικά, εγώ, για τον πρώτο μου πειραματισμό επέλεξα υγρό γυαλί…

Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη

Κάποιες συσκευασίες αποτελούνται από ρινίσματα ενός χρώματος, όπως το Μαύρο, ενώ άλλες έχουν προσμείξεις όπως ο Λευκίτης Χαλκού που περιέχει και γυαλιστερά κομματάκια (αγαπώ γυαλιστερά κομματάκια!).

Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη

Στο πρώτο πείραμα, χρησιμοποίησα για καλούπι μια παλιά συσκευασία. Μιας και δεν ήξερα ακόμη την αναλογία, έβαλα πρώτα τον γρανίτη και στην συνέχεια έβαζα υγρό γυαλί και ανακάτευα επί τόπου. Δεν έβαλα κάποιο λαδάκι στο καλούπι πριν μιας και δεν με ένοιαζε να το χαλάσω. Αυτό που ανακάλυψα τελικά είναι ότι χρειάζεται πολύ λίγο υγρό γυαλί, ίσα για να “βραχεί” ο γρανίτης και καλό ανακάτεμα.

Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη

Αν έχεις ξαναδουλέψει με υγρό γυαλί θα ξέρεις για τις φουσκάλες που δημιουργούνται, πόσο μάλλον με τόσο ανακάτεμα! Άσε τα αντικείμενά σου 10-20 λεπτά να βγάλουν ότι φουσκάλες έχουν να βγάλουν και μετά πέρασε με ένα αναπτήρα όσο πιο κοντά μπορείς για να σκάσουν.

Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη

Ανάλογα με το μέγεθος του καλουπιού, μετά από 24 με 48 ώρες μπορείς να βγάλεις τα αντικείμενα. Όπως βλέπεις τα χρώματα των Granite έχουν σκουρήνει αρκετά, οπότε έχετε το υπόψη αν φτιάξεις κάτι.

Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη

Και μιας και είχε μείνει υγρό γυαλί είπα να δοκιμάσω κάτι ακόμη… Αυτή την φορά έβαλα μπόλικο Granite μέσα στο πλαστικό ποτηράκι και έστρωσα το μείγμα σε πλαστικό καλούπι με γράμματα. Μην ξεγελιέσαι που φαίνεται τόσο καθαρό το καλούπι, μάζεψα ότι περίσσευε με το δάκτυλο (και πήρε αρκετή ώρα…)

Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη

Εδώ έπρεπε να βάλω λίγο λάδι γιατί δυστυχώς χάλασα όχι μόνο το καλούπι μου αλλά και κάνα δυο γραμματάκια. Με μια λίμα αφαίρεσα από το πίσω μέρος τις αγριάδες.

Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη

Και ένα τελευταίο (αποτυχημένο) πείραμα, με το περίσσευμα σε παγοθήκες σιλικόνης – ναι, οι ίδιες που έχουν υποστεί τσιμέντο και κηρομπογιές. Εδώ βλέπεις, είχα παραπάνω υγρό γυαλί και ο γρανίτης “έκατσε” δημιουργώντας αυτό το αποτέλεσμα.

Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη

Τελικά νομίζω τα γράμματα ήταν η πιο πετυχημένη δοκιμή. Τα έδεσα με χρωματιστά κορδόνια και είναι έτοιμα για φόρεμα. Τα στρογγυλά τα έκανα δακτυλίδια και καρφίτσα, αλλά είναι μάλλον λίγο βαριά.

Αν ψήνεσαι να τα δοκιμάσεις, να ξέρεις ότι Maxi Decor προϊόντα θα βρεις σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, λίστα καταστημάτων θα βρεις στο www.maxidecor.gr.

Τοποθέτηση Προϊόντων

maxidecor-logo

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

2 σχόλια στο άρθρο “Κοσμήματα από υγρό γυαλί και γρανίτη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *