Ανανέωση σκαμπό με χρώμα κιμωλίας

Ανανέωση σκαμπό με χρώμα κιμωλίας

Αυτό το σκαμπό το είχαμε στο γραφείο πολλά χρόνια και όλο λέγαμε οτι κάτι θα το κάνουμε! Επιτέλους, χάρη στη Maxi Decor βρήκαμε τα κατάλληλο υλικό για να το μεταμορφώσουμε. Δες πως μπορείς κι εσύ να ανανεώσεις το παλιό σκαμπό με χρώμα κιμωλίας!

Οι παρακάτω οδηγίες ισχύουν για οποιαδήποτε ανανέωση επίπλου με χρώμα κιμωλίας!

chalky-skampo-2

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε είναι:

  • Chalky Paint της Maxi Decor (No 505 και 506)
  • Αστάρι Gesso της Maxi Decor
  • Ακρυλικό χρώμα λευκό της Maxi Decor
  • Κερί παλαίωσης Maxi Decor (ανοιχτόχρωμο)
  • Πινέλα
  • Στένσιλ
  • Σταμπαδόρο
  • Γυαλόχαρτο
  • Χαρτοταινία
  • Εφημερίδες

(Προαιρετικά, βερνίκι Soft Feel της Maxi Decor)

To πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις πριν ξεκινήσεις να βάφεις, είναι να καθαρίσεις καλά το έπιπλο που πρόκειται να βαφτεί. Με ένα πανί και λίγο νερό και σαπούνι πλένεις το έπιπλο και μετά αφήνεις να στεγνώσει καλά.

σκαμπό με χρώμα κιμωλίας

Στη συνέχεια περνάς το αστάρι. Υπό κανονικές συνθήκες το Chalky Paint δεν χρειάζεται κανενός είδους προετοιμασία, αλλά επειδή το συγκεκριμένο σκαμπό ήταν πολύ ταλαιπωρημένο με κακής ποιότητας παλιό βερνίκι επάνω του, σκεφτήκαμε για σιγουριά να περάσουμε πρώτα ένα χεράκι αστάρι.

σκαμπό με χρώμα κιμωλίας

Μόλις στεγνώσει καλά το αστάρι περνάς το Chalky Paint. Γενικά, το συγκεκριμένο υλικό δουλεύεται πολύ εύκολα και είναι αρκετά παχύρευστο, ώστε να κάνει τη δουλειά εύκολη και ευχάριστη. Άσε που το συγκεκριμένο μυρίζει και πολύ ωραία!

Εμείς περάσαμε άλλο χρώμα το κάθισμα του σκαμπό και άλλο τα πόδια. Εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι σου αρέσει.

Το αφήνεις να στεγνώσει πολύ καλά πριν προχωρήσεις στη διακόσμηση.

σκαμπό με χρώμα κιμωλίας

Ώρα για το στένσιλ. Διάλεξε σε ποιό σημείο ακριβώς θέλεις να κάνεις το στένσιλ και κόλλησε το στένσιλ επάνω στο έπιπλο με χαρτοταινία. Σκοπός είναι να μην υπάρχει καθόλου κενό μεταξύ της επιφάνειας και του στένσιλ.

Με ένα πινέλο σταμπαδόρο βάλε προσεκτικά και ταμποναριστά το χρώμα επάνω στο στένσιλ. Προσοχή να έχει χρώμα παντού σε όλο το σχέδιο του στένσιλ!

σκαμπό με χρώμα κιμωλίας

Με ένα γυαλόχαρτο μπορείς εάν θέλεις να ξύσεις λίγο σε διάφορα σημεία το έπιπλό σου για να του δώσεις την αίσθηση του παλιού.

σκαμπό με χρώμα κιμωλίας

Τέλος, μπορείς να επιλέξεις να περάσεις το έπιπλό σου με το βερνίκι Soft Feel της Maxi Decor ή να βάλεις Κερί Παλαίωσης όπως κάναμε κι εμείς στο σκαμπό μας, που συνεργάζεται πολύ ωραία με τα Chalky Paints. Το κερί το απλώσαμε με πινέλο και μετά το σκουπίσαμε με ένα μαλακό καθαρό πανί.

Η ανανέωση του σκαμπό με χρώμα κιμωλίας έχει ολοκληρωθεί! Προτείνουμε να το δοκιμάσεις κι εσύ. Σίγουρα υπάρχει κάποιο έπιπλο στο σπίτι που χρειάζεται λίγο αγάπη και φροντίδα από σένα.

Και πίστεψέ μας, αυτός είναι ο πιο οικονομικός και διασκεδαστικός τρόπος για να ανανεώσεις ένα έπιπλο.

σκαμπό με χρώμα κιμωλίας

 

Χορηγός άρθρου

maxidecor-logoMaxi Decor Decoupage (Maxi Color Α.Ε.)
Τα προϊόντα της Maxi Decor θα τα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
2o χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας
τηλ. 25410 76515 || φαξ 25410 27905
info@maxicolor.gr || www.maxicolor.gr

Φτιάξτο
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ανανέωση σκαμπό με χρώμα κιμωλίας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *