Σπάμε το ρεκόρ Γκίνες στο βελονάκι!

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Στα πλαίσια της Χειροτέχνικα Άνοιξη σπάμε το ρεκόρ Γκίνες στο βελονάκι αυτό το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 16.00 στο Εκθεσιακό Περιστερίου! Όλες οι λεπτομέρειες εδώ.

Μετά από μήνες προετοιμασίας έφτασε επιτέλους η ώρα να μπούμε στο ρεκόρ Γκίνες. Να πάρουμε τον τίτλο! Να σηκώσουμε το τιμημένο… Ναι, ok, υπερβάλλουμε, αλλά είναι γεγονός ότι είμαστε ενθουσιασμένες. Ευχόμαστε το ίδιο κι εσύ…

Εδώ θα βρεις συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις για να μας βοηθήσεις να πετύχουμε τον σκοπό μας.

Τι προσπαθούμε να κάνουμε
Σπάμε το ρεκόρ στο πλέξιμο με το βελονάκι! Πιο συγκεκριμένα, το ρεκόρ των περισσότερων ατόμων που πλέκουν ταυτόχρονα με βελονάκι στον ίδιο χώρο για 15 συνεχόμενα λεπτά. Το ρεκόρ κατέχει το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Νιγηρίας, με 485 πλέκτες και πλέκτριες.

Που και πότε
Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στις 16.00 το απόγευμα.

Τι πρέπει να κάνω για να συμμετέχω;
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, παρά μόνο να είσαι στην ώρα σου το Σάββατο το μεσημέρι. Εάν θέλεις για να μας βοηθήσεις, μπορείς να δηλώσεις το παρών στο event που έχουμε φτιάξει στο Facebook!

Μπορεί να πάρει μέρος όποιος θέλει;
Ναι! Μπορεί να πάρει μέρος όποιος θέλει, αρκεί να γνωρίζει να πλέκει με το βελονάκι και να έχει μαζί του το βελονάκι και το νήμα του.

Πλέκουμε ό,τι θέλουμε;
Ναι, μπορείς να πλέκεις ό,τι θέλεις. Αρκεί να το κάνεις συνεχόμενα για 15 λεπτά. Εμείς έχουμε προτείνει κάποιο σχέδιο για τετραγωνάκι που είναι προαιρετικό να το ακολουθήσεις. Προτείνουμε επίσης να ξέρεις από πριν τι θα πλέξεις και να μην ψάχνεις εκείνη τη στιγμή.

Που θα πάνε αυτά που θα πλέξουμε;
Εάν αποφασίσεις να πλέξεις το σχέδιο που προτείνουμε (ένα τετραγωνάκι διάστασης 10 επι 10 εκ.) στο τέλος μας το αφήνεις για να το στείλουμε στην ομάδα πλεξίματος του Β’ Γυμνασίου Καλύμνου, για να φτιάξουν κουβερτάκια για τα παιδιά των προσφύγων που φτάνουν στο νησί.

Μπορώ να φέρω και άλλα τετραγωνάκια που έχω πλέξει; Και από άλλα σχέδια;
Ναι, μπορείς να μας φέρεις όσα τετραγωνάκια θέλεις και να μας τα αφήσεις στην είσοδο κι εμείς θα τα στείλουμε μαζί με τα υπόλοιπα.

Πληρώνω κάτι για να συμμετέχω στο ρεκόρ Γκίνες;
Όχι, δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι για να συμμετέχεις στο σπάσιμο του ρεκόρ. Είναι εντελώς δωρεάν!

solid-square-8Και κάποια επιπλέον πραγματάκια που πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις μέρος:

1. Για να καταφέρουμε τον στόχο μας θα πρέπει να πλέκουμε όλοι συνεχόμενα για 15 λεπτά. Εάν σταματήσεις η συμμετοχή σου ακυρώνεται. Εάν οι ακυρώσεις συμμετοχών ξεπεράσουν το 10% των ατόμων στο χώρο, τότε όλη η προσπάθεια ακυρώνεται.

2. Στον χώρο μπορούν να μπουν μόνο όσοι πλέκουν – όχι παιδιά, κατοικίδια, συνοδοί κτλ. Εξαιρούνται περιπτώσεις ατόμων που χρειάζονται βοήθεια.

3. Από τη στιγμή που θα μπεις στον χώρο διεξαγωγής ΔΕΝ μπορείς να βγεις πριν ολοκληρωθεί η ενέργεια, παρά μόνο εάν είναι ανάγκη. Η συμμετοχή σου ακυρώνεται τη στιγμή που βγαίνεις από τον χώρο.

4. Η όλη φάση έχει αρκετή ορθοστασία. Έχεις τις εξής επιλογές: α) φέρνεις δικό σου σκαμνάκι β) κάθεσαι κάτω εάν δεν σιχαίνεσαι γ) κάνεις λίγο υπομονή στο όρθιο. Για τα 15 λεπτά όμως θα πρέπει να είσαι όρθιος όσο πλέκεις, για να μπορούμε να βλέπουμε τι κάνεις.

5. Πρέπει να φοράς το αυτοκόλλητο που θα σου δώσουν στην είσοδο κάπου που να φαίνεται.

guinness-crew

6. Το αυτοκόλλητο δηλώνει την ομάδα στην οποία ανήκεις (π.χ. Α) και τον αντίστοιχο χώρο στον οποίο πρέπει να στέκεσαι όσο πλέκεις. Δεν πρέπει να βγεις από τον χώρο αυτό για τα 15 λεπτά που θα πλέκουμε.

7. Κάθε ομάδα (50 άτομα) έχει έναν συνοδό, ο οποίος είναι υπεύθυνος να βλέπει εάν τηρούνται οι κανόνες και μπορείς να τον ρωτήσεις ό,τι θέλεις σχετικά με τη διαδικασία.

8. Αφού ολοκληρωθεί η είσοδος των συμμετεχόντων στον χώρο, οι αφεντιές μας θα κάνουν μια μικρή εισαγωγή, θα θυμίσουν τους κανόνες σε όλους και θα σημάνουν την έναρξη των 15 λεπτών. Αντίστοιχα θα σημάνουν και τη λήξη. Με κόρνα. Αποκλείεται να το χάσεις. Παρακαλούμε στο τέλος να μην φύγεις από τη θέση σου, ώστε να μετρηθούν οι έγκυρες συμμετοχές και να ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα.

9. Ο χώρος θα μαγνητοσκοπείται.

10. Ο χώρος έχει τουαλέτες, αλλά δεν έχει κυλικείο και δεν επιτρέπεται και το κάπνισμα. Μπορείς να έχεις καφέ ή φαγητό μαζί σου όσο περιμένεις να ξεκινήσει η διαδικασία, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να τρώς και να πίνεις για τα 15 λεπτά που θα πλέκουμε.

Καλή μας επιτυχία!

Με την ευγενική χορηγία του καταστήματος KANGAROO – KANGAROOCRAFT. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Αυτό το άρθρο που διαβάζεις γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στο Ftiaxto.gr πριν από αρκετό καιρό και ενδέχεται κάποια από τα πράγματα που αναφέρει να μην ισχύουν πια. Έχε το νου σου, λοιπόν!
Τι συμβαίνει
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Σπάμε το ρεκόρ Γκίνες στο βελονάκι!”

  1. Καλημέρα. Θα υπάρχει χώρος φύλαξης των παιδιών για όση ώρα είμαστε στο χώρο αυτόν χωρίς παιδιά και πλέκουμε; Είναι κρίμα να μην μπορούμε να συμμετάσχουμε μόνον επειδή είμαστε μαμάδες χωρίς babysitter.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *