Άλλαξε τα κάδρα σου με ντεκουπάζ

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ανανεώσεις τον χώρο σου για την άνοιξη που έφτασε είναι να αλλάξεις κάδρα και κορνίζες ΙΚΕΑ με την τεχνική του ντεκουπάζ!

Για το project αυτό θα χρειαστείς:

Έχεις δύο επιλογές: μπορείς να καλύψεις ομοιόμορφα όλη την κορνίζα με την ίδια χαρτοπετσέτα ή να κόψεις λωρίδες και να διακοσμήσεις μόνο μερικά μέρη της κορνίζας (όπως κάναμε με τις κρεμάστρες). Εμείς εδώ θα σου δείξουμε την τεχνική για να καλυφτεί η κορνίζα ομοιόμορφα με την ίδια χαρτοπετσέτα.

Για αρχή θα πρέπει να βγάλεις από την κορνίζα το τζάμι και το σκληρό χαρτόνι που έχει η κορνίζα. Θα πρέπει να μείνεις μόνο με το γύρω γύρω πλαίσιο.

Στη συνέχεια τοποθετείς την χαρτοπετσέτα σου σε μια επίπεδη επιφάνεια και από πάνω βάζεις την κορνίζα που θέλεις να ντύσεις. Υπολογίζεις εάν έχεις αρκετή χαρτοπετσέτα για να καλυφτεί η κορνίζα και να γυρίζει το χαρτί και προς τα μέσα. Κόβεις (εάν χρειάζεται) ό,τι περισσεύει. Αφαιρείς με το ψαλίδι σου και τα τετράγωνα που είναι στις γωνίες της κορνίζας. Σαν να έφτιαχνες ένα πρόχειρο ανάπτυγμα της κορνίζας.

decoupage-kadro-1

Στη συνέχεια “ξεφλουδίζεις” τη χαρτοπετσέτα σου. Θυμίζω οτι στο ντεκουπάζ χρησιμοποιούμε μόνο το στρώμα της χαρτοπετσέτας που έχει επάνω την εκτύπωση, το σχέδιο. Συνήθως οι χαρτοπετσέτες έχουν 3 φύλλα.

decoupage-kadro-2

Απλώνεις το φύλλο της χαρτοπετσέτας σου με την καλή πλευρά να κοιτάει το τραπέζι. Με το πινέλο σου απλώνεις κόλλα μόνο στη μια πλευρά (μπροστινή) της κορνίζας. Ακουμπάς προσεκτικά για να κολλήσει.

decoupage-kadro-3

Γυρίζεις την κορνίζα να κοιτάει προς τα εσένα και σηκώνεις το φύλλο της χαρτοπετσέτας που είναι κολλημένο μόνο στη μια πλευρά, σαν κουρτίνα. Βάζεις κόλλα και στις άλλες τρείς πλευρές της κορνίζας και τεντώνεις προσεκτικά την χαρτοπετσέτα σαν σεντόνι και την κολλάς με τα δάχτυλά σου επάνω στις υπόλοιπες 3 πλευρές.

decoupage-kadro-4

Κόβεις με το ψαλίδι σου το εσωτερικό της χαρτοπετσέτας, αφήνοντας αρκετή για να γυρίσει προς τα μέσα και να καλύψει την κορνίζα σου.

decoupage-kadro-5

Στη συνέχεια κολλάς την χαρτοπετσέτα και στις υπόλοιπες πλευρές της κορνίζας, έτσι ώστε να καλυφτεί ολόκληρη. Πολύ προσεκτικά και περνώντας μόνο μια φορά από κάθε σημείο με το πινέλο σου, περνάς με κόλλα και επάνω από την χαρτοπετσέτα, γύρω γύρω σε όλη την κορνίζα.

decoupage-kadro-6

Αφήνεις να στεγνώσει καλά. Βοηθάει να αφήσεις εάν θέλεις μια πλευρά ατελείωτη για να στεγνώσει το υπόλοιπο και στο τέλος να ολοκληρώσεις και την τέταρτη πλευρά. Εάν θέλεις στο τέλος μπορείς να περάσεις και με ένα βερνίκι ειδικό για ντεκουπάζ.

decoupage-kadro-7

Η κορνίζα σου είναι έτοιμη! Μένει να επιλέξεις ποιά φωτογραφία θα της βάλεις και φυσικά που θα την διακοσμήσεις στον χώρο σου. Και μην ξεχνάς! Μην φτιάξεις μόνο μια!

decoupage-kadro-9

Το project αυτό ήταν μέρος των σεμιναρίων Ντεκουπάζ που πραγματοποίησε το ftiaxto.gr σε όλα τα καταστήματα IKEA Ελλάδος τον Φεβρουάριο 2016.

Φτιάξτο
Διαφήμιση

Το άρθρο αυτό είναι διαφημιστικό και μπορεί να περιλαμβάνει και τοποθέτηση κάποιου προϊόντος. Οι διαφημίσεις είναι το βασικό έσοδο του Ftiaxto.gr και ενισχύοντας τους σπόνσορές μας ενισχύεις κι εμάς. Εάν θέλεις κι εσύ να διαφημιστείς στις σελίδες μας στείλε email στο info@ftiaxto.gr.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Άλλαξε τα κάδρα σου με ντεκουπάζ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *