Κάρτες με κεντημένες καρδιές

Αυτή η ιδέα από το Hello Wonderful τα έχει όλα! Και εξάσκηση για τα μικρά χεράκια, και γνωριμία με το κέντημα και ωραία ιδέα για δωράκι για τον Αγ. Βαλεντίνο!

Η κόρη μου πηγαίνει σε μοντεσσοριανό σχολείο και το κέντημα είναι μια από τις αγαπημένες “δουλειές” που κάνουν στο σχολείο, από τότε που ήταν πολύ μικρούλα. Η ιδέα είναι οτι επάνω σε ένα κομματάκι χαρτόνι η δασκάλες ζωγραφίζουν ένα σχήμα και κάνουν τρύπες σε ίσα διαστήματα. Τα παιδιά με χοντρές σακοράφες και χοντρό νήμα μαθαίνουν να κεντούν γύρω γύρω το σχήμα αυτό. Τα πρώτα κεντήματα της Χριστίνας ήταν με μπερδεμένο το νήμα και βελονιές παντού, αλλά γρήγορα έφτασε να κεντάει καλύτερα από μένα.

Η άσκηση αυτή βοηθά στη δεξιότητα των χεριών και στην λεπτή κινητικότητα (fine motor skills) και επιπλέον συμβάλλει και στην συγκέντρωση και φυσικά (αυτό είναι προσωπικό χούι) και στην εξοικείωση με το εργόχειρο!

Όταν είδα, λοιπόν, αυτό το project με τις κεντημένες καρδούλες σε κάρτες σκέφτηκα οτι είναι μια καλή ευκαιρία να το δοκιμάσεις με τα παιδάκια σου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Εάν γνωρίζεις την άσκηση αυτή, τότε είναι μια καλή ευκαιρία να την εφαρμόσεις σε αυτή την ιδέα για κάρτα δώρο για τον Αγ. Βαλεντίνο.

Τα υλικά που χρειάζεσαι είναι:

  • χοντρό χαρτόνι που μπορεί να διπλωθεί και σε κάρτα
  • πολύχρωμα νήματα πλεξίματος
  • μεγάλη σακοράφα με στρογγυλή μύτη
  • σουβλί
  • μολύβι και γόμα
  • ψαλίδι
  • πατρόν για καρδιά (ίσως κάποιο κουπάτ ή μια εκτύπωση από το ίντερνετ)

yarn-hearts-main2

Η προτετοιμασία που χρειάζεται να κάνεις παρέα με το πιτσιρίκι σου είναι να αντιγράψεις το σχήμα της καρδιάς στο χαρτόνι με το μολύβι και να κάνεις τις τρύπες με το σουβλί ή με μια μυτερή βελονά σε τακτά διαστήματα. Μην ξεχάσεις να σβήσεις τις μολυβιές όταν κάνεις τις τρύπες για να μην φαίνονται.

Στη συνέχεια δείχνεις στο μικρό σου πως να περάσει το νήμα μέσα από τη σακοράφα και το αφήνεις να κάνει βελονιές όπως του αρέσει (δίπλα, αντικριστά κτλ). Σκοπός είναι να καλυφτεί η καρδιά στο κέντρο της κάρτας με νήμα.

Όταν το έργο τελειώσει κάνεις έναν κόμπο από την πίσω πλευρά του χαρτονιού και γράφεις ένα γλυκό μηνυματάκι για τον Βαλεντίνο, ή αφήνεις το πιτσιρίκι σου να το γράψει μόνο του.

Τι λες; Θα το δοκιμάσετε;

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *