Λαιμός με πομ πον

Και εκεί που τελείωνα το χειμωνιάτικο φόρεμα της βαφτιστήρας μου, μου έμεινε ένα κομμάτι ύφασμα αρκετά μεγάλο, το οποίο σε συνδυασμό με μια τρέσα με λευκά πομ πον, θα αποτελέσει το ένα ωραιότατο χειροποίητο δώρο!

pompom-cowl-1

Το κομμάτι που μου περίσσεψε ήταν περίπου 1 μέτρο x 60 εκατοστά. Βρήκα και 1 μέτρο τρέσα με λευκό πομ πον και ξεκίνησα.

pompom-cowl-2

Το δικό μου ύφασμα δεν έχει καλή και ανάποδη, αν το δικό σου έχει το διπλώνεις έτσι ώστε οι καλές πλευρές να είναι προς τα μέσα. Έκανα ένα γαζί γύρω γύρω, αφήνοντας ένα άνοιγμα 10 περίπου εκατοστών. Από το άνοιγμα αυτό γύρισα τις καλές πλευρές προς τα έξω και σιδέρωσα ώστε να ισιώσουν οι ραφές.

pompom-cowl-3

Ευθυγράμισα την τρέσα με τα πομ πον γύρω γύρω και ξεκίνησα να την ράβω. Η ραφή αυτή κλείνει και το άνοιγμα που είχα αφήσει για το γύρισμα.

pompom-cowl-5

Όταν τελείωσα με την τρέσα, άπλωσα τον λαιμό σε μια επίπεδη επιφάνεια και έφερα την πάνω δεξιά γωνία να ακουμπήσει στην κάτω πλευρά αριστερά, και την πάνω αριστερή γωνία να ακουμπήσει στην κάτω πλευρά δεξιά. Στα σημεία που συναντιώνται οι γωνίες με την πλευρά έραψα 2 κόπιτσες.

pompom-cowl-8

Έτοιμο! Τι λες, ωραίο δεν βγήκε; Μήπως να το κρατήσω για μένα;

pompom-cowl-7

Να και η συσκευασία δώρου που έκανα, με μια κορδέλα και κάρτα από washi tape.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

4 σχόλια στο άρθρο “Λαιμός με πομ πον”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *