Διακοσμητικό βάζο από χαρτόνι

Η Corrie Beth φτιάχνει εκπληκτικά αντικείμενα από χαρτόνι, τα οποία καλύπτει με εφημερίδες και μείγμα παπιέ μασέ. Ίσως να θυμάσαι τον δίσκο σερβιρίσματος που είχαμε ανεβάσει λίγο καιρό πριν. Αυτή την σειρά σου δείχνουμε ένα διακοσμητικό βάζο που φτιάχνει για το thehousethatlarsbuilt.com.

Το βάζο είναι διακοσμητικό, δεν μπορείς να βάλεις δηλαδή νερό μέσα, αλλά μπορείς να το “σχεδιάσεις” γύρω από ένα απλό ποτήρι, το οποίο θα τοποθετήσεις μέσα όταν θέλεις να βάλεις αληθινά λουλούδια.

Με βάση το ποτήρι λοιπόν, σχεδιάζεις έναν τετράγωνο πάτο, λίγο μεγαλύτερο από τον πάτο του ποτηριού και 4 πλευρές, οι οποίες να ανοίγουν προς τα πάνω. Κόβεις τα σχήματα σε χοντρό χαρτόνι και τα συναρμολογείς με χαρτοταινία.

Καλύπτεις όλο το αντικείμενο με κομμάτια από εφημερίδες, τα οποία βουτάς μέσα στο παπιέ μασέ μείγμα (αλεύρι και νερό σε αναλογία 1 προς 1,25) και το αφήνεις να στεγνώσει καλά. Επαναλαμβάνεις με μία ακόμη στρώση εφημερίδες και μείγμα παπιέ μασέ. Αφού στεγνώσει και η δεύτερη στρώση, το βάφεις λευκό και ζωγραφίζεις ρίγες ή ότι άλλο διακοσμητικό θέλεις. Με γεια!

papiermache-vase-1

Δες όλο το project αναλυτικά στο thehousethatlarsbuilt.com.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *