Στου Μέντη…

mentis-7

Κάποιοι μπορεί να προλάβατε κάποιο κατάστημα Μέντη και ίσως κάνατε τις αγορές σας εκεί. Δυστυχώς η επιχείρηση (μία από τις παλαιότερες εμπορικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις της χώρας) έχει κλείσει από το 2011, το Μουσείο Μπενάκη όμως μετά την δωρεά του κτιρίου και των μηχανημάτων της οικογένειας Μέντη, λειτουργεί την βιοτεχνία ως ζωντανό μουσείο.

mentis-1

Επισκέφτηκα το κτίριο, το οποίο βρίσκετε στα Πετράλωνα και περίμενα να δω παλιές μηχανές σε αχρηστία. Με έκπληξη ανακάλυψα ότι οι μηχανές όχι μόνο λειτουργούν αλλά παράγουν ακόμη τα διάσημα προϊόντα της επιχείρησης (γαλόνια, τρέσες, σιρίτια, κορδόνια, φράντζες, φούντες, brandebourg, embrasses).

mentis-2

Στον χώρο πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 15 μηχανές, κάθε μία με την εξειδίκευσή της. Αν τρελαίνεσαι για γρανάζια και κουμπάκια μπορείς άνετα να περάσεις 2 ώρες εκεί μέσα, βλέποντας και ρωτώντας τους τεχνικούς που τις λειτουργούν.

mentis-3

mentis-4

mentis-5

Κάθε μηχάνημα έχει και καρτελάκι με πληροφορίες κατασκευής και χρήσης.

mentis-7

Είχα διαβάσει ότι στον χώρο λειτουργεί πωλητήριο, δεν περίμενα όμως να βρω τέτοια ποικιλία και ποιότητα.

mentis-8

Στον χώρο λειρουργεί και βαφείο, ενώ μπορείς να κάνεις ειδική παραγγελία για ότι χρειάζεσαι αν δεν το βρίσκεις αλλού.

mentis-9

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη συνεργάζεται με εξειδικευμένους τεχνίτες για τη διοργάνωση κύκλων μαθημάτων ενηλίκων, τα οποία ξεκινάνε τον Σεπτέμβριο, μπορείς να καλέσεις στο 210 347 8792 για να ενημερωθείς.

mentis-10

Προτείνω μια επίσκεψη στον χώρο, τόσο για τα μηχανήματα – εμένα, προσωπικά, με συναρπάζουν – όσο και για να έχεις υπόψιν τα όμορφα υλικά που μπορείς να βρεις εκεί.

Μέντης
Πολυφήμου 6, 118 54 Αθήνα
τηλ +30 210 347 8792

Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη-Σάββατο 10:00-15:00

Μάθε περισσότερα για την ιστορία της επιχείρησης Μέντη εδώ και εδώ.

Αυτό το άρθρο που διαβάζεις γράφτηκε και δημοσιεύτηκε στο Ftiaxto.gr πριν από αρκετό καιρό και ενδέχεται κάποια από τα πράγματα που αναφέρει να μην ισχύουν πια. Έχε το νου σου, λοιπόν!
Μας αρέσει Τι συμβαίνει
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στου Μέντη…”

  1. Παρακαλώ θα ήθελα να λαμβάνω ενημερώσεις για τις εκδηλώσεις του μουσείου Μέντη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *