Ανακύκλωση κολιέ

Έχει συμβεί και στις καλύτερες, πάμε αγοράζουμε ένα κολιέ ή οποιοδήποτε αξεσουάρ το οποίο είμαστε σίγουρες ότι θα το φορέσουμε μέχρι να λιώσει. Και τα χρόνια περνάνε και αυτό περιμένει στο κουτάκι την μεγάλη έξοδο, κρίμα δεν είναι; Σήμερα πήρα την απόφαση να διαλύσω ένα τέτοιο κολιέ και να φτιάξω κάτι που πραγματικά θα φοράω.

anakiklosi-kolie-1

Γι’ αυτό το κολιέ σας μιλάω, το οποίο φαίνεται εντυπωσιακό αλλά δεν το έχω βάλει ούτε μια φορά. Έχει όμορφες ξύλινες χάντρες-δίσκους αλλά κάπως δεν κάθεται καλά στον λαιμό μου. Έλα να δεις πως το αποσυναρμολογώ για να το δέσω με άλλο τρόπο, με υπέροχο λινό σπάγκο σε γκρι χρώμα.

anakiklosi-kolie-2

Ευτυχώς ήταν δεμένο με άλλο σπάγκο και έτσι με ένα ψαλιδάκι έκοψα όλα τα κομπάκια ανάμεσα σε κάθε χάντρα και άπλωσα τις χάντρες στο τραπέζι μου. Κάθε σειρά έχει 3 παραπάνω χάντρες από την προηγούμενη ώστε να είναι λίγο πιο μακρυά.

anakiklosi-kolie-3

Έκοψα περίπου 3,5 μέτρα λινό σπάγκο για κάθε χρώμα χάντρας και το δίπλωσα στην μέση. Έκανα ένα μικρό κόμπο κοντά στην αρχή και μετά άλλον ένα, περίπου 14 εκ. πιο κάτω, από εκεί δηλαδή που θέλω να ξεκινήσουν οι χάντρες. Ξεκίνησα να περνάω τις χάντρες, το ένα κορδόνι από πάνω και το άλλο από κάτω. Ανάμεσα σε κάθε χάντρα έκανα έναν κόμπο για να σταθεροποιηθεί.

anakiklosi-kolie-4

Όταν πέρασα όλες τις χάντρες, έκανα τον κόμπο σταθεροποίησης και 14 εκατοστά πιο πέρα πήγα να κάνω μια θηλιά για να μπορώ να το κρεμάσω όπως έχω κάνει και στην αρχή. Όπως βλέπεις και στην παραπάνω φωτό, το ένα κομμάτι σπάγκο το γύρισα και έκανα κόμπο και τα 3 μαζί. Έκοψα αυτά που περισεύουν και έβαλα λίγο κόλλα για να σταθεροποιηθεί ο κόμπος. Με τον ίδιο τρόπο έφτιαξα και τα άλλα 2 χρώματα.

anakiklosi-kolie-5

Στο τέλος πέρασα όλες τις θηλιές σε ένα κρικάκι, ενώ στην άλλη πλευρά πέρα από το κρικάκι πέρασα και ένα κούμπωμα. Στην δεύτερη φωτό βλέπεις και την κόλλα στο κομπάκι που δεν έχει στεγνώσει ακόμη… είμαι ανυπόμονη, τι να κάνω;

anakiklosi-kolie-6

Φόρεσα αμέσως το καινούργιο μου κολιέ και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες.

anakiklosi-kolie-7

Τι λες, καλύτερο δεν έγινε τώρα; Για να δούμε πόσες φορές θα το φορέσω!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *