Παντοφλάκια με το βελονάκι

Στη Χειροτέχνικα Θεσσαλονίκης κάναμε μια καινούργια φίλη, την Άννα Λίζα ή αλλιώς avec le crochet. H Άννα Λίζα φτιάχνει μαγικά πράγματα με το βελονάκι της και μιας και εμείς δεν το έχουμε και πολύ με το τσιγκελάκι, μας έκανε την τιμή να μας δώσει οδηγίες για να φτιάξουμε παντοφλάκια με το βελονάκι. Μάλιστα έχει χρησιμοποιήσει και το Sock stop για να μην γλιστράμε στα πατώματα! Την ευχαριστούμε!

Ο λόγος στην Άννα Λίζα.

Το αποτέλεσμα του πατρόν αυτού, μας βγάζει ένα παντοφλάκι Νο 29 με βελονάκι Νο 6 και ανάλογο νήμα. Δουλεύω σε σπιράλ από το Γύρο 1 – 11 και σε σειρές από τη Σειρά 12-25. Επίσης θα χρειαστείτε και ένα marker για να σημαδεύετε την αρχή κάθε γύρου.

Γ1: Σε ανοιχτή θηλιά πλέκω 6 άριχτα γαϊτανάκια (6)
Γ2: πλέκω 2 άριχτα γαϊτανάκια με κάθε πόντο (12)
Γ3: *στον επόμενο πόντο πλέκω 1 άριχτο γαϊτανάκι και στον επόμενο 2 άριχτα γαϊτανάκια* επανάληψη από * έως * μέχρι το τέλος του γύρου. (18)
Γ4: *στον επόμενο πόντο πλέκω 1 άριχτο γαϊτανάκι, στον επόμενο πόντο 1 άριχτο γαϊτανάκι, στον επόμενο πόντο 2 άριχτα γαϊτανάκια* επανάληψη από * έως * ως το τέλος του γύρου. (24)
Γ5 –Γ11 : 1 άριχτο γαϊτανάκι σε κάθε πόντο μέχρι τέλος του γύρου (24)

Σταματώ να πλέκω κυκλικά και αρχίζω να πλέκω μπρος πίσω (σε σειρά).

Σ12 – Σ25: 1 γαϊτανάκι στον αέρα και γυρνώ να πλέξω από 1 άριχτο γαϊτανάκι προς τα πίσω, για τους επόμενους 15 πόντους

Διπλώνω το παντοφλάκι στη μέση και ράβω με μια σακοράφα τους πόντους της φτέρνας αντικριστά. Ρίχνω σταγόνες Sock – Stop στο κάτω μέρος και αφήνω να στεγνώσει.

Έτοιμο το παντοφλάκι! Στολίζω κατά βούληση.

crochet_pantoflakia_main
Εάν χρειάζεσαι βοήθεια ρίξε μια ματιά και εδώ “Όροι πλεξίματος με βελονάκι – Ελληνικά/ Αγγλικά”

 

 

 

 

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *