Φαναράκια από μανταρίνια

mantarini_introΑυτά τα τέλεια φαναράκια τα φτιάχνει η μανούλα μου, κυρίως για να στολίσει το γιορτινό τραπέζι. Όμως είναι τόσο όμορφα και μυρίζουν τόσο ωραία όταν ανάβουν, που σκέφτηκα πως είναι κρίμα να τα περιορίσουμε μόνο στις γιορτές των χριστουγέννων. Και τόσο εύκολα…. Δεν χρειάζεται καν να έχεις ρεσώ. Θέλεις να τα φτιάξουμε;

.

 

 

mantarini01

Θα χρειαστείς:

– Μανταρίνι (χοντρόφλουδο)
– Μαχαίρι
– Βαμβάκι
– Ελαιόλαδο

Κόψε το μανταρίνι γύρω-γύρω και άδειασε το.

mantarini02
Πάρε το «καπάκι που δημιουργήθηκε και κάνε του με το μαχαίρι ένα στρογγυλό άνοιγμα στην κορυφή και μερικά τριγωνάκια στο πλάι για να παίρνει οξυγόνο η φλόγα και να μην καεί.

mantarini03
Φτιάξε ένα φυτιλάκι με το βαμβάκι στρίβοντας το με τα δάχτυλα σου. (θα είναι πιο εύκολο αν τα βρέξεις λίγο).

mantarini04
Βάλε μία μικρή ποσότητα λάδι στο κάτω μέρος του μανταρινιού και τοποθέτησε το φυτίλι που έφτιαξες γύρω-γύρω να γίνει σαν μικρό λυχναράκι.

Άναψέ το και βάλε από πάνω το καπάκι.

mantarini05
Το φαναράκι σου είναι έτοιμο. Θα δημιουργήσει τέλειο φως και άρωμα.

Εναλλακτικά, αν χρησιμοποιήσεις λάδι, μπορείς αντί για βαμβακι να βάλεις μέσα φυτίλι για καντήλι ή χωρίς λάδι ένα απλό ρεσώ.

Καλό είναι να το τοποθετήσεις πάνω σε μία ασφαλή επιφάνεια για φωτιά, όπως ένα πιάτο, δίσκο ή κάτι μεταλλικό.

Καλή διασκέδαση!

Φτιάξτο
Έλλη Σοφιανόπουλου

Η Έλλη Σοφιανοπούλου σπούδασε διεθνείς σχέσεις, αλλά πολύ σύντομα ο δρόμος της άλλαξε κατεύθυνση και ασχολήθηκε με την κατασκευή θεατρικών κοστουμιών και κοσμημάτων. Της αρέσει να πειραματίζεται με νέες τεχνικές και είναι συνέχεια σε αναζήτηση έμπνευσης και νέων ιδεών! Είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *