Τέχνη με έμπνευση το φθινόπωρο

Fall_tree_introΗ περίοδος της προσαρμογής στην επιστροφή στα θρανία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές είναι πάντα λίγο δύσκολη για μικρούς και μεγάλους! Εάν αναζητάς έναν τρόπο να κάνεις την μετάβαση στο φθινόπωρο όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστική για τους μικρούς σου, τότε μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το πολύ έξυπνο prοject για όλες τις ηλικίες που βρήκαμε στο www.momma-harvey.com. O λόγος για έναν πίνακα με ένα δέντρο που πέφτουν τα φύλλα του από πολλά και διάφορα υλικά!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε μικροί και μεγάλοι είναι:

– 1 μικρό καμβά
– Washi tape
– Φύλλα από αφρό
– Χρώματα (τέμπερες, νερομπογιές κτλ)
– Πινέλα
– Τσόχα
– Ψαλίδι
– Κόλλα
– Χρυσόσκονες
– Διάφορα διακοσμητικά της επιλογής σας
– Χάρακα και μολύβι

Εάν το πιτσιρίκι σου είναι μικρό, τότε μπορείς να κάνεις την αρχή για να το βοηθήσεις και να του φτιάξεις τον κορμό και τα κλαδιά του δέντρου επάνω στον καμβά, χρησιμοποιώντας διάφορα χρώματα washi tape και έναν χάρακα.

Στη συνέχεια η ιδέα είναι να αφήσεις τον μικρό καλλιτέχνη να δημιουργήσει μόνος του, λέγοντας απλώς οτι το θέμα είναι φθινόπωρο και θέλουμε να βάλουμε επάνω στο δέντρο μας λίγα φύλλα και μερικά κάτω από το δέντρο για να δείξουμε οτι έχουν πέσει κτλ. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στην εικόνα σύννεφα, βροχή κτλ και ό,τι άλλο μπορεί να φέρνει στο μυαλό μας φθινόπωρο.

Fall_tree_mainTip: Άσε το μικρό σου να δημιουργήσει ελέυθερα, έξω από κανόνες του τύπου “Μα το φύλλο δεν μπορεί να μπει εκεί…”. Φρόντισε μόνο να κάνετε όλη τη διαδικασία παρέα και φυσικά με ασφάλεια!

Και όταν η δημιουργία ολοκληρωθεί φρόντισε να την εκθέσεις κάπου που να την καμαρώνει όλη η οικογένεια.

Και εάν θέλεις κάνε ό,τι κάνει και η Momma Harvey και βάλε αυτή την ιδέα στο ετήσιο πρόγραμμα… κάθε χρόνο τέτοια εποχή μπορείτε να φτιάχνετε κάτι παρόμοιο… θα έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις πώς θα αλλάζει ο πίνακας όσο το μικρό σου μεγαλώνει!

Καλό φθινόπωρο σε όλους μας…

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Τέχνη με έμπνευση το φθινόπωρο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *