Άλλαξε τη ζώνη σου

Thread-Wrapped-Belt_introΦαίνεται οτι στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι ήταν και είναι πολύ της μοδός οι ζώνες διακοσμημένες με κλωστές κεντήματος. Και επειδή συνήθως το έτοιμο και αγοραστό εάν θεωρείται design το πληρώνεις χρυσό προτείνουμε να ακολουθήσεις το παράδειγμα της Luisa από το Why Don’t You Make Me και να αλλάξεις μια παλιά σου ζώνη τυλίγοντάς την με νήματα κεντήματος! Για ρίξε μια ματιά…

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να μεταμορφώσεις τη ζώνη σου είναι:

– Παλιά λεπτή ζώνη που βαρέθηκες και δεν φοράς πια
– Χρώμα σε σπρέυ εάν θέλεις να την βάψεις και δεν σου αρέσει το χρώμα της
– Κόλλα (προτείνουμε βενζινόκολλα)
– Νήματα κεντήματος σε διάφορα χρώματα
– Ψαλίδι

Ξεκινάς βάφοντας τη ζώνη σου με το σπρέυ. Είπαμε αυτό είναι προαιρετικό βήμα. Εάν το ακολουθήσεις θα πρέπει να περιμένεις να στεγνώσει καλά η κόλλα σου.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσεις από που θα ξεκινήσεις να τυλίγεις τη ζώνη σου και να τη διακοσμείς! Πρώτα κάνεις έναν γερό κόμπο και κόβεις με το ψαλίδι σου το νήμα που περισσεύει. Με λίγη κόλλα σταθεροποιείς από την πίσω πλευρά της ζώνης τον κόμπο και αρχίζεις το τύλιγμα. Με υπομονή και αγάπη. Εάν έχεις κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο που θέλεις να ακολουθήσεις καλό είναι να έχεις αποφασίσει από πριν πόσο πάχος θα έχει κάθε λωρίδα χρώματος από νήμα.

Thread-Wrapped-Belt_main2
Όταν είσαι έτοιμος να αλλάξεις χρώμα νήμα σταθεροποιείς το προηγούμενο με λίγη κόλλα και προχωράς στο επόμενο πάλι με κόμπο και κόλλα όπως έκανες στην αρχή. Θυμίζουμε να μην αφήνεις κενά ανάμεσα στο νήμα σου.

Όταν ολοκληρώσεις κάνεις άλλον έναν κόμπο στο τέλος και κολλάς! Αφήνεις λίγο να στεγνώσει καλά στην άκρη και η καινούργια σου ζώνη είναι έτοιμη για να την φορέσεις…

Προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά και στο άρθρο του Why Don’t You Make Me για να δεις και τις βήμα βήμα φωτογραφίες εάν έχεις κάποια απορία!

Thread-Wrapped-Belt_main
Μπορείς να φτιάξεις διαφορετικές version για βραδυνές και πρωινές εμφανίσεις παίζοντας με τα χρώματα ή ακόμη και με τις ποιότητες των νημάτων που θα χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις όλες τις εποχές (βαμβακερά, μάλλινα, μεταλλιζέ).

Μεγιά σου και καλοφόρετη!

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *