Ποτιστήρι από πλαστική συσκευασία

potistiri_introΉρθε η ώρα και για λίγο κηπουρική. Έχεις έναν μικρό κήπο και θέλεις να φτιάξεις ένα δικό σου πρακτικό ποτιστήρι για να τον φροντίζεις; Τότε μπορείς να κάνεις ό,τι έκανε και η Astra από το A Journey to a Dream. Να βρεις δηλαδή μια πλαστική συσκευασία και να την μετατρέψεις εύκολα και γρήγορα σε ποτιστήρι. Μας αρέσουν πολύ αυτές οι ιδέες ανακύκλωσης! Εσένα;

Το project αυτό είναι τόσο εύκολο που μάλλον δεν χρειάζεσαι τη δικιά μας καθοδήγηση για να το υλοποιήσεις σίγουρα!

Καμμιά φορά όμως οι πιο προφανείς ιδέες είναι μπροστά μας κι εμείς δεν τις βλέπουμε… έτσι και με αυτό το ποτιστήρι από πλαστική συσκευασία. Η Astra χρησιμοποίησε για αυτό μια συσκευασία γάλα… όποιος έχει πάει στο εξωτερικό θα τις έχει δει αυτές τις συσκευασίες με το χερούλι. Εσύ αντίστοιχα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια συσκευασία από απορρυπαντικό ή μαλακτικό ή άλλο προϊόν. Αυτό που χρειάζεται να έχει το ποτιστήρι σου για να είναι πραγματικά πρακτικό είναι καπάκι και το χερούλι και να είναι αρκετά μικρό, ώστε να μπορείς να το γεμίζεις και να το κουβαλάς εύκολα.

Χρειάζεσαι επίσης μια βελόνα και έναν αναπτήρα ή σπίρτα. Καις την βελόνα σου για λίγο στη φωτιά και μετά κάνεις τρύπες στο καπάκι σου. Βιδώνεις, γεμίζεις νερό και ποτίζεις!

potistiri_main
Ανάλογα με το πάχος της βελόνας σου μπορείς να έχεις μεγάλες ή μικρές τρύπες. Είναι καθαρά στη δική σου διάθεση τι θα κάνεις. Πάντως όπως λέει και η Astra, εάν έχεις μικρά φυτά τότε καλό είναι να κάνεις μικρές τρύπες ώστε να πέφτει το νερό σαν βροχή.

Άλλος ένας λόγος που το ποτιστήρι αυτό σίγουρα θα σε βολέψει είναι γιατί δεν τρέχουν τα νερά όταν το κουβαλάς και δεν γίνεσαι μούσκεμα!

Όταν τελειώσεις με τις τρύπες μην ξεχάσεις να κάψεις άλλη μια φορά την βελόνα σου και να την καθαρίσεις αμέσως με λίγο χαρτί ή ένα πανάκι για να μην μείνει μαύρη.

Και έξυπνη ιδέα και πρακτική και ανακύκλωση!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *