Βάφουμε βαμβακερές χάντρες

Οι βαμβακερές χάντρες είναι στην χώρα μας ένα λίγο παραμελημένο υλικό. Είναι αλήθεια οτι μπορείς να φτιάξεις πολύ όμορφα πράγματα με βαμβακερές χάντρες διακοσμώντας τες με τους πιο απλούς τρόπους. Εμείς αποφασίσαμε να τις ζωγραφίσουμε με ακρυλικά χρώματα με στόχο να τις χρησιμοποιήσουμε σε ένα άλλο project. Εδώ θα σου δείξουμε πρώτα πως τις φτιάξαμε!

Βήμα βήμα


Τα υλικά που θα χρειαστείς για να βάψεις τις χάντρες σου είναι: Βαμβακερές χάντρες στο μέγεθος που θέλεις, ακρυλικά χρώματα, πινέλα, καλαμάκια, βερνίκι γυαλιστερό, βάζο για να στεγνώσουν, νερό και χαρτί κουζίνας.

Ξεκινάς περνώντας  στα καλαμάκια σου τις βαμβακερές χάντρες. Οι περισσότερες χάντρες έχουν ήδη τρύπα, εάν όχι μπορείς πολύ εύκολα να τις τρυπήσεις με τη μυτερή άκρη από το καλαμάκι ή μια σακοράφα.

Με το καλαμάκι είναι εύκολο να κρατάς την χάντρα σου και να την ζωγραφίζεις με το πινέλο σου. Ειδικά εάν επιλέξεις το συγκεκριμένο σχέδιο μπορείς να γυρίζεις τη χάντρα σταθερά και με το πινέλο να ζωγραφίσεις την μισή.

Μπορείς να κάνεις πολύχρωμες ρίγες ή να βάψεις τις χάντρες σου μισές μισές. Κάτι που ανακαλύψαμε μετά είναι οτι είναι αρκετά πιο εύκολο να ξεκινήσεις να βάφεις πρώτα το κάτω μισό κομμάτι της χάντρας που είναι κοντά στο καλαμάκι.

Συνεχίζεις να βάφεις όλες σου τις χάντρες στα χρώματα που έχεις επιλέξει. Εμείς δοκιμάσαμε το ίδιο χρώμα σε κάθε χάντρα πρώτα πηχτό και μετά αραιωμένο με λίγο νερό για να ανοίξει η απόχρωση. Αφήνεις στο βάζο τις χάντρες σου να στεγνώσουν καλά.

Εάν θέλεις μπορείς να συνεχίσεις την ζωγραφική επάνω στην χάντρα σου προσθέτοντας τελίτσες με ένα ψιλό πινέλο ή εάν το χεις γενικά με τη ζωγραφική και το πινέλο να προσθέσεις και άλλα στοιχεία.

Αφού έχουν στεγνώσει πολύ καλά οι χάντρες σου μπορείς να τις περάσεις ένα – δυο χέρια γυαλιστερό βερνίκι για να σφραγίσεις το χρώμα και να τους δώσεις ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Μάθαμε οτι μπορείς να κάνεις το ίδιο περνώντας τις χάντρες σου με υγρό γυαλί, με πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα…

Όταν θα έχουν στεγνώσει καλά καλά οι χάντρες σου είναι έτοιμες για κατανάλωση. Μπορείς να τις προσθέσεις στα κοσμήματά σου ή στα αξεσουάρ σου (κοκκαλάκια, λουλούδια καρφίτσες, μπερλόκ κτλ). Σε επόμενο project θα σου δείξουμε τι φτιάξαμε εμείς με αυτές τις χάντρες στην φωτογραφία! Καλοφάγωτες!

 

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *