Βάση κοσμημάτων από πλαστικά μπουκάλια

Μήπως χρειάζεσαι μια βάση για όλα αυτά τα χειροποίητα κοσμήματα που φτιάχνεις; Βρήκαμε μια πολύ ωραία ιδέα με βήμα βήμα οδηγίες από την Jen του epbot.com και στην παρουσιάζουμε. Λίγα υλικά θα χρειαστείς αλλά μάλλον θα χρειαστεί να καταναλώσεις αναψυκτικά για να βρεις τα απαραίτητα πλαστικά μπουκάλια, δες πως θα φτιάξεις την βάση σου!

bottle-jewelholder-howto

Θα χρειαστείς:

  • 4 πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού
  • 30 εκ. μεταλλική κοχλιωτή ράβδο
  • παξιμάδια & ροδέλες ίδιας διαμέτρου με την ράβδο
  • κοπίδι ή ψαλίδι
  • ιδανικά πολυεργαλείο ή γυαλόχαρτα

Μην πανικοβληθείς αν τα υλικά σου φαίνονται δυσεύρετα, θα τα βρεις σε πολλά χρωματοπωλεία ή καταστήματα με εργαλεία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλια ίδιου ή διαφορετικού μεγέθους. Σε κάθε περίπτωση ένα μεγάλο θα χρησιμοποιηθεί σαν πάτος. Κόψε λοιπόν τις βάσεις όλων των μπουκαλιών με ψαλίδι ή κοπίδι. Χρησιμοποίησε το πολυεργαλείο με στρογγυλό γυαλόχαρτο για να λειάνεις τα κοψίματα. Αν δεν έχεις πολυεργαλείο χρησιμοποίησε λίμα και απλό γυαλόχαρτο. ΠΡΟΣΟΧΗ να φορέσεις προστατευτικά γυαλιά αν χρησιμοποιήσεις πολυεργαλείο, μικρά κομματάκια πλαστικού μπορεί να εκτοξευθούν.

Κάνε μια τρύπα σε όλες τις βάσεις ώστε να χωρέσει η μεταλλική ράβδος. Κάθε βάση θα σταθεροποιηθεί στην ράβδο με μια ροδέλα πάνω κάτω και ένα παξιμάδι επίσης πάνω κάτω. Η τελευταία βάση θα μπει ανάποδα ώστε να γίνει το στήριγμα της κατασκευής σου.

Αυτό είναι όλο! Με λίγα υλικά μπορείς να φτιάξεις όσες βάσεις χρειάζεσαι! Καλή επιτυχία.

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *