Φτιάξε σπιτικό μούσλι δημητριακών
Δεν ξέρω τι τρως για πρωινό, εγώ είμαι μεγάλος οπαδός των δημητριακών ειδικά αν έχουν μέσα αμύγδαλα και φρούτα, αλλά μου πέφτουν κομματάκι ακριβά για καθημερινή κατανάλωση. Ευτυχώς ήρθε το video του DiyTV.gr το οποίο φιλοξενεί την Φωτεινή από το cookisto.gr και μας δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό μούσλι, το δοκίμασα και είναι πολύ νόστιμο!
Υλικά:
- 250 γρ. βρώμη
- 170 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 60 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 60 γρ. σουσάμι άψητο
- 100 γρ. cranberries αποξηραμένα (ή άλλο αποξηραμένο φρούτο)
- 60 γρ. μελάσα
- 2 κ.γ. κανέλα τριμμένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 180 γρ. πουρέ ή μαρμελάδα μήλου
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το σουσάμι, το τζίντζερ, το αλάτι και την κανέλα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο, τον πουρέ μήλου και τη μελάσα. Σε περίπου πέντε λεπτά θα αρχίσει να σιγοβράζει και όταν δέσει το μίγμα, το παίρνουμε και το ρίχνουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα.
- Έπειτα το βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς (στον αέρα) και το αφήνουμε από 30 έως 40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο) ενώ φροντίζουμε να το βγάζουμε και να το ανακατεύουμε ανά 10 λεπτά.
- Αφού κρυώσει εντελώς, το τοποθετούμε σε αεροστεγές βάζο όπου μπορεί να διατηρηθεί για έναν μήνα.
Καλή όρεξη και μην ξεχάσεις να δεις κι άλλες συνταγές στο DIYtv.gr