Σαλιάρα από παλιό πουκάμισο

shirt-bibsΟ μικρούλης σου εξακολουθεί να φοράει σαλιάρα αλλά θέλεις τώρα στις γιορτές να έχει μια πιο επίσημη εμφάνιση; Πως θα σου φαινόταν μια σαλιάρα πουκάμισο; Αλήθεια υπάρχει! Και μάλιστα μπορείς να την φτιάξεις μόνη σου χρησιμοποιώντας ένα παλιό πουκάμισο, δες παρακάτω τις οδηγίες της Rebecca και φτιάξε την δικιά σου! Χμ… μήπως να φτιάξω μια σε μεγαλύτερο μέγεθος για τον καλό μου;

shirt-bibs-howto

Θα χρειαστείς:

  • 1 παλιό πουκάμισο ή μπλούζα με στάμπα
  • 1 κομμάτι fleece ή άλλο μαλακό ύφασμα
  • ραπτομηχανή
  • το μοτίβο αυτό και αυτό

Τύπωσε τα 2 κομμάτια του μοτίβου και αντέγραψέ τα από την ανάποδη πλευρά ώστε να δημιουργήσεις και την αριστερή πλευρά. Συναρμολόγησε τα κομμάτια του μοτίβο ώστε να έχεις ένα ενιαίο χαρτί. Αυτό το χαρτί θα το τοποθετήσεις πάνω στο πουκάμισο ή μπλούζα και θα κόψεις στο περίγραμμά του.

Από το ίδιο μοτίβο θα κόψεις το fleece και θα φέρεις τα δυο κομμάτια – fleece και πουκάμισο – με τις καλές πλευρές αντικρυστά. Ράψε στη ραπτομηχανή γύρω γύρω αφήνοντας 4-5 εκατοστά άραφτα ώστε να γυρίσεις την σαλιάρα στην καλή της πλευρά. Κλείσε την τρύπα με κρυφή βελονιά και αν θέλεις ράψε ένα γαζί στο περίγραμμα της σαλιάρας.

Ράψε 2 κομμάτια velcro ή κουμπί στο πίσω μέρος της σαλιάρας και η εορταστική σου σαλιάρα είναι έτοιμη. Με γεια!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Σαλιάρα από παλιό πουκάμισο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *