Πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες

Εάν έχεις πολύ μικρά παιδάκια είναι συνήθως δύσκολο να βρεις ιδέες για χριστουγεννιάτικα crafts που μπορείς να κάνεις μαζί τους χωρίς να είναι επικίνδυνα για τα ίδια και φυσικά για το σπίτι σου. Εμείς σου βρήκαμε τη λύση στο blog Rust & Sunshine, όπου η Michelle έφτιαξε παρέα με τον γιο της Abe πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες για το δέντρο τους! Δες πως να τις φτιάξεις κι εσύ!

Αχ αυτά τα μικρά περίεργα χεράκια, πόσο όμορφα πράγματα μπορούν να φτιάξουν. Μην μου πεις οτι κοιτάζοντας τη φωτογραφία δεν σκέφτηκες οτι αυτή τη μπάλα την έχει φτιάξει τουλάχιστον ένα μεγάλο παιδί. Ε, λοιπόν μπορεί να τη φτιάξει και ένα μωρό. Και είναι και ωραία ιδέα για δώρο και για τους παππούδες και τις γιαγιάδες που τρελαίνονται να κρεμάνε τις δημιουργίες των εγγονών παντού στο σπίτι τους.

Για να φτιάξεις τις συγκεκριμένες χριστουγεννιάτικες μπάλες παρέα με τα πιτσιρίκια σου θα χρειαστείς:

– Πλαστικές διάφανες μπάλες
– Ακρυλικά χρώματα
– Πλαστικά δοχεία για ανακάτεμα
– Χαρτοταινία ή άλλη κολλητική ταινία για να σφραγίσεις τις μπάλες

Αυτό το project είναι πολύ εύκολο και διασκεδαστικό αρκεί να ακολουθήσεις μερικούς κανόνες. Θα πρέπει να κάνεις όλη την προετοιμασία κάπου που το μικρό σου δεν θα βουτήξει τα χεράκια του στα χρώματα και συνεπώς δεν θα τα βάλει στο στόμα του. Και επίσης, καλό θα είναι να μην το αφήσεις μόνο του με τις μπάλες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σκαρφιστεί ένα μικρός εγκέφαλος για να καταφέρει αυτό που θέλει.

baby_balles2 baby_balles

Ξεκινάς αραιώνοντας τα χρώματά σου με λίγο νερό μέσα στα πλαστικά δοχεία για το ανακάτεμα. Με ένα κουταλάκι ή ξυλάκι ανακατεύεις καλά. Θέλεις η μπογιά να είναι αρκετά νερουλή ώστε να μπορεί να χυθεί μέσα στις μπάλες, αλλά όχι και πολύ νερουλή για να βάψει τις μπάλες. Όταν ετοιμάσεις τα χρώματα τα ρίχνεις μέσα στις μπάλες σε ό,τι συνδυασμούς θέλεις και σφραγίζεις πολύ πολύ καλά με την ταινία. Εδώ θέλει πολύ προσοχή.

Στη συνέχεια δίνεις τις μπάλες μια μια στον μικρό καλλιτέχνη και τον αφήνεις να δημιουργήσει κουνώντας, κυλόντας και παρατηρώντας τις μπάλες και το πως ανακατεύονται τα χρώματα μεταξύ τους.

Όταν το παιχνίδι τελειώσει γυρίζεις τις μπάλες ανάποδα να στεγνώσουν και να βγει το επιπλέον χρώμα! Βάζεις πίσω το κρεμασταράκι και με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο γράφεις το όνομα του καλλιτέχνη και την χρονιά. Μοιράζεις στους περήφανους συγγενείς κατά βούληση!

Μην ξεχάσεις να βγάλεις και φωτογραφίες ε;

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

4 σχόλια στο άρθρο “Πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες μπάλες”

  1. [quote name=”ΡΑΝΙΑ”]ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΜΠΑΛΕΣ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ?ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.[/quote]
    [quote name=”ΡΑΝΙΑ”]ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΜΠΑΛΕΣ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ?ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.[/quote]
    εθν.αντιστασεως 97 νεο ψυχικο www. decorplace.gr

  2. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΜΠΑΛΕΣ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ?ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *