Δαχτυλίδια από μικρές χάντρες

δαχτυλίδια από μικρές χαντρούλες

Πόσο όμορφα είναι αυτά τα δαχτυλίδια από μικρές χάντρες; Και είναι πολύ εύκολα να γίνουν, χρειάζεσαι μόνο μικρές χαντρούλες και μια ειδική βελόνα για χάντρες. Θα ακολoυθήσεις τις πολύ καλές οδηγίες από το howdidyoumakethis.com για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο beading.

beaded-rings-howto

Θα χρειαστείς μπόλικες μικρές χάντρες σε 3 χρώματα, μια βελόνα για χάντρες – είναι πολύ λεπτή ώστε να περνάει μέσα από την μικρή τρύπα της χάντρας – και νάυλον κλωστή – μην χρησιμοποιήσεις κλωστή ραψίματος, δεν είναι τόσο δυνατή. Σίγουρα θα θέλεις τα δαχτυλίδια από μικρές χάντρες να σου κρατήσουν καιρό.

δαχτυλίδια από μικρές χαντρούλες
Λοιπόν: Πώς θα φτιάξεις αυτά τα δαχτυλίδια από μικρές χάντρες:

Ξεκινάς με μια πρόχειρη χάντρα – θα την αφαιρέσεις αργότερα και κάνεις μια θηλιά γύρω της όπως φαίνεται στην πρώτη φωτό. Περνάς 13 χάντρες όπως δείχνει το μοτίβο. Πριν περάσεις την επόμενη χάντρα, πέρνα την βελόνα μέσα από την χάντρα 11 και σφίξε την κλωστή. Πέρνα την χάντρα 14 και μετά πέρνα την κλωστή μέσα από την χάντρα 9. Συνέχισε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να φτιάξεις όλο το δακτυλίδι flat.

δαχτυλίδια από μικρές χαντρούλες

Με τον ίδιο τρόπο θα ενώσεις τις δύο άκρες του δαχτυλιδιού, δηλαδή θα περνάς την βελόνα μία από την χάντρα της μιας πλευράς, μία από την χάντρα της άλλης, μέχρι να το κλείσεις εντελώς.

Αν η κλωστή σου έχει πολύ μεγάλη διαφορά στο χρώμα μπορείς να την χρωματίσεις – στα σημεία που φαίνεται – με ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

Μπορείς να κατεβάσεις τα μοτίβα για διάφορα δαχτυλίδια ή να φτιάξεις το δικό σου.

Και εάν κόλλησες αυτά τα δαχτυλίδια τότε ρίξε μια ματιά και στο Βραχιόλι μάτι με κρύσταλλα!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *