Κοσμήματα από δαντέλες

Είναι γεγονός ότι εδώ και καιρό είναι εμφανής η τάση στην μόδα που αφορά στην επιστροφή στο vintage. Εμείς σε μια πρόσφατη επίσκεψή μας σε κατάστημα Καλυβιώτης ανακαλύψαμε πανέμορφα μοτίφ γιακάδες από δαντέλες που μεταμορφώσαμε σε μοδάτα ρομαντικά κοσμήματα από άλλες εποχές. Δες βήμα βήμα οδηγίες για το πως φτιάξαμε σκουλαρίκια, τσόκερ και κολιέ. Θες κι εσύ;

Διπλό κολιέ από δαντελένιο μοτίφ


Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: ένα μεγάλο δαντελένιο μοτίφ που σου αρέσει, ψαλιδάκι, αλυσίδα, κρικάκια, κούμπωμα, πενσάκια και κοφτάκι κοσμήματος. Ξεκινάς κόβωντας με το ψαλιδάκι σου το μοτίφ στο σημείο που θέλεις για να δημιουργήσεις δύο ξεχωριστά σχέδια.

Τώρα είναι η ώρα να μετρήσεις. Ακούμπησε τα μοτίφ σου σε μια επίπεδη επιφάνεια και υπολόγισε σε ποιά σημεία θέλεις να “πέσουν” τα μοτίφ σου και πόση αλυσίδα θα έχουν ανάμεσά τους. Κόψε την αλυσίδα εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια με τα πενσάκια σου περνάς τα κρικάκια με την αλυσίδα στις άκρες από τα δαντελένια σου μοτίφ (4 στο σύνολο).

Ήρθε η ώρα να φορέσεις το κολιέ και να υπολογίσεις και το μάκρος του για να κάθεται σωστά στον λαιμό σου. Κονταίνεις ή προσθέτεις στην αλυσίδα σου ανάλογα και περνάς και το κρικάκι με το κούμπωμα.

Το ρομαντικό κολιέ σου με το διπλό μοτίφ είναι έτοιμο για να το φορέσεις. Ανάλογα με το που θέλεις να το φορέσεις μπορείς να επενδύσεις και σε καλή ποιότητα αλυσίδας, π.χ. εάν θέλεις να φορέσεις κάτι τέτοιο στον γάμο σου. Όπως και να το βάλεις σίγουρα θα το ευχαριστηθείς!

Σκουλαρίκια από δαντελένιο μοτίφ


Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: δύο μοτίφ δαντέλας, ατλακόλ, κούμπωμα για κρεμαστά σκουλαρίκια, κρικάκια, χάντρες, πενσάκια για κόσμημα, πλαστικό ποτήρι και κουτάλι.

Ξεκινάς ανακατεύοντας σε ένα ποτηράκι μια κουταλιά κόλλα με λίγο νερό. Βουτάς μέσα τα μοτιφ σου και τα αφήνεις να στεγνώσουν σε επίπεδη επιφάνεια για να σκληρύνουν και να στέκονται καλύτερα στα αυτιά σου.

Διαλέγεις τις χάντρες σου και με τα κρικάκια τις κρεμάς στην κάτω πλευρά του μοτίφ σου για να φτιάξεις το σχέδιο που σου αρέσει. Μπορείς να βάλεις όσες χάντρες θέλεις σε διάφορα χρώματα.

Τέλος, περνάς και τα κρεμαστά κουμπώματα για σκουλαρίκια και είναι έτοιμα για να τα φορέσεις. Μην μας πεις οτι δεν είναι τέλεια ιδέα για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις;

Τσόκερ από δαντελένιο γιακά


Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: δαντελένιος γιακάς, διακοσμητικό καμεό (ή ότι άλλο σου αρέσει), κόλλα για ύφασμα, κρικάκια, χάντρα της επιλογής σου, κορδέλα, ψαλίδι, πένσες για κόσμημα.

Ξεκινάς κολλώντας με κόλλα για ύφασμα το καμεό στο κέντρο του τσόκερ σου. Αφού στεγνώσει περνάς σε ένα κρικάκι τη χάντρα σου και ένα κρικάκι από τον γιακά, κλείνεις και τα ενώνεις όλα μαζί.

Μετράς πόση κορδέλα χρειάζεσαι για να δένεις το τσόκερ στον λαιμό σου και κόβεις το κομμάτι αυτό στη μέση. Στις άκρες από το τσόκερ περνάς την κορδέλα και την κολλάς με λίγη κόλλα υφάσματος. Εναλλακτικά, μπορείς να ράψεις την κορδέλα στην άκρη.

Το ρομαντικό, αλλά εναλλακτικό σου τσόκερ είναι έτοιμο! Ανάλογα με το που θα το φορέσεις μπορείς να επενδύσεις και σε άλλης ποιότητας υλικά, π.χ. εάν θέλεις να το φορέσεις στον γάμο σου μπορείς να βάλεις πράγματικό μαργαριτάρι ή κάποιο οικογενειακό κειμήλιο. Μεγιά σου!

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για το project αυτό είναι από τα καταστήματα Καλυβιώτης. Εκεί θα βρεις δαντέλες σε τρέσσα, μοτίφ, γιακάδες για να διαλέξεις τα σχέδια που σου αρέσουν και να φτιάξεις τα δικά σου κοσμήματα, ενώ θα βρεις και μεγάλη ποικιλία σε διαφόρων ειδών υλικά, εργαλεία, διακοσμητικά που θα σε βοηθήσουν στις δημιουργίες σου, όπως κόλλα για ύφασμα, χάντρες, κορδέλες, ψαλίδια κτλ.

Kalyviotis_logo Λίστα καταστημάτων Καλυβιώτης:

Κεντρικό:
Αθήνα, Πλατεία Συντάγματος, Ερμού 8
τηλ. 210 3238392 (τ.κέντρο)
www.kalyviotis.gr

Καταστήματα:
Αμπελόκηποι, Λ. Κηφισίας 31, τηλ. 210 6466190
Π.Φάληρο, Λ. Ποσειδώνος 31, τηλ. 210 9842836
Κηφισιά, Διονύσου 1 & Παπαδιαμάντη τηλ. 210 8019011
Χαλάνδρι, Κατσουλιέρη 4, τηλ. 2106800407
Νέα Ιωνία, Μ. Τιμοθέου 6-8, τηλ. 210 2713733
Ηράκλειο, Χάνδακος 18,   τηλ. 2810282805
Λευκωσία, Θεμ. Δερβή 22Β, τηλ:+35 72 675919

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

2 σχόλια στο άρθρο “Κοσμήματα από δαντέλες”

  1. to skeftomoun na to kanw!!poly xrisimo to post sas!!kai i8ela na tis vapsw se neon pink i fluo pou einai tis modos!exei vammenes ston kalivioti i na tis kanei me sprey???

    thnx!!

  2. Καλησπέρα.Θα βρούμε δηλαδή τέτοια μοτίφ στην Ερμού?Και αν ναι πόσο περίπου στοιχίζουν?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *