Βάψε ρίγες σε δερμάτινη τσάντα

chevron-bagΔεν είναι καιροί για καινούργια αξεσουάρ. Άνοιξε τις ντουλάπες σου (ή της μητέρας σου), ξέθαψε παλιές δερμάτινες τσάντες και ακολούθησε τις οδηγίες της Sara για να τις μεταμορφώσεις. Η Sara μας δείχνει πως να βάψουμε ρίγες σε δερμάτινη τσάντα αλλά εσύ μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια τεχνική και να βάψεις ότι σχέδιο σου αρέσει, για δες παρακάτω…

 

chevron-bag-1

 

Ξεκίνα καθαρίζοντας την τσάντα με ασετόν. Αυτό όχι μόνο θα καθαρίσει βρωμιές αλλά θα αφαιρέσει και λίγη από την γυαλάδα του δέρματος κάνοντας το χρώμα να κάτσει καλύτερα. Κάνε μια δοκιμή σε ένα κρυφό κομμάτι της τσάντας για να είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα.

Τώρα ξεκίνα με το πατρόν. Σχεδίασε σε ένα κομμάτι χαρτονάκι τις ρίγες που θέλεις και χρησιμοποίησε το πατρόν για να τοποθετήσεις την αυτοκόλλητη ταινία σε ίσα διαστήματα. Ότι κρύψεις με το αυτοκόλλητο δεν θα βαφτεί ενώ ότι μείνει εκτεθειμένο θα βαφτεί. Σιγουρέψου ότι η ταινία είναι πολύ καλά κολλημένη για να έχεις ωραίες καθαρές γραμμές. Κάλυψε επίσης φερμουάρ ή κουμπώματα.

Ανακάτεψε ακρυλικό χρώμα με μέσο (medium) υφάσματος (θα το βρεις σε καταστήματα χόμπυ) και ξεκίνα να βάφεις την τσάντα. Καλό θα είναι να κάνεις 3 χέρια αφήνοντας την κάθε στρώση να στεγνώσει καλά πριν περάσεις την επόμενη. Όταν στεγνώσει και το τρίτο χέρι αφαίρεσε τις ταινίες από την τσάντα μόνο – αυτές στο φερμουάρ / κούμπωμα άστες ακόμη λίγο. Αν η ταινία βγάλει και λίγη μπογιά, πέρνα το χαλασμένο κομμάτι με μπογιά που θα έχει περισσέψει.

Πέρνα όλη την τσάντα με κόλλα ντεκουπάζ για να σφραγίσεις το χρώμα και άστην να στεγνώσει. Τώρα μπορείς να αφαιρέσεις τις ταινίες και από το φερμουάρ και να βγεις βόλτα με την καινούργια σου τσάντα. Με γεια!

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

3 σχόλια στο άρθρο “Βάψε ρίγες σε δερμάτινη τσάντα”

  1. στην περιπτωση που η τσαντα ειναι δερματινι και οχι δερμα παλι ακρυλικο χρησιμοποιουμε για να της αλλαξουμε χρωμα????

  2. Καλησπέρα Κορίτσια !! Μόλις ανακάλυψα την σελίδα σας και έχω εντυπωσιαστεί !! Χρειάζομαι την βοήθεια σας σε κάτι, αν γνωρίζετε φυσικά . Κατ’αρχήν όσο αφορά την σελίδα, υπάρχει κάπου που μπορούμε να γράφουμε τις απορίες μας ( εννοώ για κάτι για το οποίο δεν υπάρχει προηγούμενο post ;;;) . Για παράδειγμα σας βρήκα αναζητώντας ένα τρόπο να μάθω να φτιάξω μια ψάθινη τσάντα παραλίας. μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ;;;
    Σας ευχαριστω εκ των προτέρων >!!!
    φιλικά,
    Κωσνταντίνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *