Τσάντα από μανίκι πουκαμίσου

shirt-bagΤώρα που θα μαζέψεις τα χειμωνιάτικα δες μήπως υπάρχει κάποιο δερμάτινο πουκάμισο που έχεις καιρό να φορέσεις. Αν ναι, τότε δες τι προτείνει η Heather και μάθε πως μπορείς να φτιάξεις μια πολύ οικονομική δερμάτινη τσάντα από ένα μανίκι. Εννοείται μπορείς να την φτιάξεις και με απλό πουκάμισο, απλώς θα χρειαστεί να ράψεις τις άκρες για να μην ξεφτίσουν.

shirt-bag-1

Κόψε το μανίκι κοντά στην ραφή και άνοιξέ το όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία. Ακολούθησε τις πτυχές που θα έχει ήδη το μανίκι κοντά στη μανσέτα για να δημιουργήσεις ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Κάνε μια ραφή στο πάνω κομμάτι ώστε να μην ξεδιπλωθούν οι πτυχές, προσοχή, χρησιμοποίησε βελόνα ειδική για δέρμα. Κόψε το ύφασμα που περισσεύει ώστε να έχεις ένα ίσιο τελείωμα.

Στη συνέχεια δίπλωσε το μανίκι ώστε η μανσέτα να γίνει το καπάκι της τσάντας και η ραφή που μόλις έκανες να γίνει αυτό που βλέπεις μόλις ανοίγεις την τσάντα – οι παραπάνω φωτογραφίες θα σε βοηθήσουν. Σημείωσε σε πιο σημείο θα πρέπει να κάνεις την δίπλωση και ξανακάντην αλλά αυτή την φορά ανάποδα ώστε να ράψεις τα δύο πλάγια. Πριν κάνεις την ραφή, τοποθέτησε από μια διπλωμένη λωρίδα σε κάθε άκρη ώστε από εκεί να κρεμάσεις αργότερα το χερούλι της τσάντας. Ράβεις τα πλάγια, γυρίζεις την τσάντα στην καλή της πλευρά και… με γειά!

Φτιάξτο
Βάλια Μπινίκου

Η Βάλια είναι η δημιουργός πίσω από το ftiaxto.gr. Πιστεύει στη δύναμη της χειροποίητης δημιουργίας, της καθαρής σκέψης και στη μετάδοση γνώσης που βοηθά δημιουργούς να σταθούν με ουσία και ανθρώπινο ρυθμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *