Μενταγιόν με φωτογραφίες

Εάν ψάχνεις για ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, αλλά πολύ τρυφερό δώρο για την Ημέρα της Μητέρας μπορείς να φτιάξεις κι εσύ αυτά τα μενταγιόν με φωτογραφίες που βρήκαμε στο Ginger Snap Crafts. Είναι ένα project που μπορούν να φτιάξουν όλοι, μικροί και μεγάλοι, και που μπορεί να γίνει και πολύ προσωπικό. Δες τα βήματα για να το φτιάξεις κι εσύ.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις το μενταγιόν αυτό είναι:

Γυάλινες διάφανες ψηφίδες
Φωτογραφίες
Κρεμαστάκια
Αλυσίδα
Δυνατή κόλλα για γυαλί (τύπου παντοκολλητής)
Κόλλα για χάντρες που όταν στεγνώνει γίνεται διάφανη (από καταστήματα με υλικά κοσμήματος)

Όλα τα υλικά μπορείς να τα αγοράσεις online και από αυτό το κατάστημα με υλικά στο Etsy με το όνομα Candytiles.

Η διαδικασία είναι απλή και μπορείς να δεις και τα βήματα σε φωτογραφίες στο tutorial του Ginger Snap Crafts. Ξεκινάς επιλέγοντας τις φωτογραφίες που θέλεις να βάλεις στο κάθε μενταγιόν. Φροντίζεις η διάστασή τους να είναι όσο και οι γυάλινες ψηφίδες σου. Να πούμε εδώ οτι υπάρχουν ειδικές ψηφίδες στην αγορά στα είδη για κόσμημα, αλλά μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου και σε καταστήματα με υλικά ψηφιδωτού ή ακόμη και πλακάκια μπάνιου. Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις και με ειδικές βάσεις για μενταγιόν.

glass_pendants01
Αφού ετοιμάσεις τις φωτογραφίες σου περνάς με ένα καθαρό πινέλο μια στρώση από την διάφανη κόλλα σου επάνω στην γυάλινη ψηφίδα και κολλάς καλά τη φωτογραφία. Αφήνεις να στεγνώσει καλά. Βάλε κόλλα με το πινέλο σου και στην πίσω πλευρά της φωτογραφίας για να σφραγίσεις το μενταγιόν. Αφήνεις πάλι να στεγνώσει καλά. Με την δυνατή κόλλα (πρόσεχε μην κολλήσεις τα δάχτυλά σου μεταξύ τους) κολλάς και τα κρεμαστάκια. Αφήνεις να στεγνώσει και τέλος, περνάς και την αλυσίδα σου. Το μενταγιόν σου είναι έτοιμο.

Για την ημέρα της μητέρας μπορείς να φτιάξεις 2-3 σε διαφορετικά μήκη και να τα χαρίσεις στην μαμά σου που σίγουρα θα τα φοράει με καμάρι.

Καλή επιτυχία!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Μενταγιόν με φωτογραφίες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *