Σπιτική λεμονάδα: η αυθεντική συνταγή της γιαγιάς

Αυθεντική συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Πριν από μερικές ημέρες ήταν τα πρώτα γενέθλια της κόρης μου και αποφάσισα αντί να σερβίρω στους καλεσμένους του πάρτι της τυποποιημένα αναψυκτικά, να φτιάξω την δική μου σπιτική λεμονάδα. Πήρα, λοιπόν, τη συνταγή της γιαγιάς μου και τα λεμόνια από τα δέντρα της θείας μου και έφτιαξα την πιο νόστιμη λεμονάδα που έχω πιει ποτέ! Έγινε ανάρπαστη! Δες τις οδηγίες για να την φτιάξεις κι εσύ.

Συμβουλή: Η σπιτική λεμονάδα θέλει και σπιτικά λεμόνια, δες αν μπορείς να βρεις από κάποιον συγγενή ή φίλο!

Αυθεντική συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη λεμονάδα σου είναι: 650ml χυμό λεμόνι (όσο πιο αγνά λεμόνια βρεις, τόσο καλύτερα), 200ml νερό, 600gr ζάχαρη, 1 λεμόνι χωρίς κερί για να πάρεις τη φλούδα του. Με αυτές τις δόσεις θα βγάλεις περίπου 1 μπουκάλι του λίτρου συμπυκνωμένη λεμονάδα.

Αυθεντική συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Ξεκινάς στύβοντας τα λεμόνια σου. Το πόσα λεμόνια θα χρειαστείς εξαρτάται από τον τύπο τους και το πόσο χυμό θα βγάλουν. Ξεκίνα με περίπου 3 κιλά και βλέπεις.

Αυθεντική συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Αφού τελειώσεις με το στύψιμο βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και άσε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σιρόπι.

Αυθεντική συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Μην ξεχάσεις να βάλεις στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τη φλούδα από το λεμόνι σου. Ήδη θα πρέπει να σου έχει σπάσει τη μύτη η μυρωδιά…

Αυθεντική συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Όσο το σιρόπι σου σιγοβράζει μπορείς να σουρώσεις τον χυμό λεμόνι που έχεις στύψει. Δεν θέλεις να πίνεις λεμονάδα με πραγματάκια μέσα ε;

Αυθεντική συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Τέλος, όταν το σιρόπι σου είναι έτοιμο χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις σιγά σιγά ανακατεύοντας μέσα στην κατσαρόλα και τον χυμό λεμόνι. Το αφήνεις να πάρει μια ακόμη βράση και το κατεβάζεις από τη φωτιά.

Αυθεντική συνταγή για σπιτική λεμονάδα

Η σπιτική λεμονάδα σου είναι έτοιμη! Άσε την να κρυώσει και βάλε τη σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι για να τη φυλάξεις στο ψυγείο! Σερβίρεται σε ποτήρι σε αναλογία 1/3 λεμονάδα, 2/3 νερό με μπόλικο πάγο και χρωματιστό καλαμάκι!

Είναι ό,τι πρέπει για πάρτι και για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού! Καλή απόλαυση!

Μήπως ετοιμάζεσαι για πάρτι; Τι θα έλεγες για χειροποίητη μπόμπα ή σπιτικό κέικ; Στην θεματική σελίδα Πάρτι του ftiaxto.gr θα βρεις πολλές ακόμη ιδέες, τόσο για φαγητό όσο και για διακόσμηση και δωράκια!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

15 σχόλια στο άρθρο “Σπιτική λεμονάδα: η αυθεντική συνταγή της γιαγιάς”

  1. Την φτιάχνω για δεύτερη φορά φέτος, είναι υπέροχη ,ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *