Σπιτική λεμονάδα: η αυθεντική συνταγή της γιαγιάς

Πριν από μερικές ημέρες ήταν τα πρώτα γενέθλια της κόρης μου και αποφάσισα αντί να σερβίρω στους καλεσμένους του πάρτι της τυποποιημένα αναψυκτικά, να φτιάξω την δική μου σπιτική λεμονάδα. Πήρα, λοιπόν, τη συνταγή της γιαγιάς μου και τα λεμόνια από τα δέντρα της θείας μου και έφτιαξα την πιο νόστιμη λεμονάδα που έχω πιει ποτέ! Έγινε ανάρπαστη! Δες τις οδηγίες για να την φτιάξεις κι εσύ.
Συμβουλή: Η σπιτική λεμονάδα θέλει και σπιτικά λεμόνια, δες αν μπορείς να βρεις από κάποιον συγγενή ή φίλο!
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη λεμονάδα σου είναι: 650ml χυμό λεμόνι (όσο πιο αγνά λεμόνια βρεις, τόσο καλύτερα), 200ml νερό, 600gr ζάχαρη, 1 λεμόνι χωρίς κερί για να πάρεις τη φλούδα του. Με αυτές τις δόσεις θα βγάλεις περίπου 1 μπουκάλι του λίτρου συμπυκνωμένη λεμονάδα.
Ξεκινάς στύβοντας τα λεμόνια σου. Το πόσα λεμόνια θα χρειαστείς εξαρτάται από τον τύπο τους και το πόσο χυμό θα βγάλουν. Ξεκίνα με περίπου 3 κιλά και βλέπεις.
Αφού τελειώσεις με το στύψιμο βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και άσε τα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σιρόπι.
Μην ξεχάσεις να βάλεις στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τη φλούδα από το λεμόνι σου. Ήδη θα πρέπει να σου έχει σπάσει τη μύτη η μυρωδιά…
Όσο το σιρόπι σου σιγοβράζει μπορείς να σουρώσεις τον χυμό λεμόνι που έχεις στύψει. Δεν θέλεις να πίνεις λεμονάδα με πραγματάκια μέσα ε;
Τέλος, όταν το σιρόπι σου είναι έτοιμο χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις σιγά σιγά ανακατεύοντας μέσα στην κατσαρόλα και τον χυμό λεμόνι. Το αφήνεις να πάρει μια ακόμη βράση και το κατεβάζεις από τη φωτιά.
Η σπιτική λεμονάδα σου είναι έτοιμη! Άσε την να κρυώσει και βάλε τη σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι για να τη φυλάξεις στο ψυγείο! Σερβίρεται σε ποτήρι σε αναλογία 1/3 λεμονάδα, 2/3 νερό με μπόλικο πάγο και χρωματιστό καλαμάκι!
Είναι ό,τι πρέπει για πάρτι και για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού! Καλή απόλαυση!
Μήπως ετοιμάζεσαι για πάρτι; Τι θα έλεγες για χειροποίητη μπόμπα ή σπιτικό κέικ; Στην θεματική σελίδα Πάρτι του ftiaxto.gr θα βρεις πολλές ακόμη ιδέες, τόσο για φαγητό όσο και για διακόσμηση και δωράκια!
Την φτιάχνω για δεύτερη φορά φέτος, είναι υπέροχη ,ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!
Μέχρι να λιώσει η ζάχαρη! 5-6 λεπτά
Καλησπέρα,, πόσα λεπτά βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη;
Αν δεν αποστειρωσεις το μπουκάλι Πόσο κρατάει?