Πώς να φτιάξεις ένα τριπλό κολιέ με χάντρες

Αυτό είναι ένα υπέροχο project αν δεν έχεις φτιάξει ακόμη πολλά κοσμήματα. Κατά βάση έχει απλή κατασκευή αλλά θα σου μάθει και πράγματα που μπορεί να μην ήξερες. Και είμαστε σίγουρες, μόλις τα καταφέρεις δεν θα σταματήσεις στο πρώτο! Δες παρακάτω τις αναλυτικές οδηγίες της Andrea για το πως να φτιάξεις αυτό το εντυπωσιακό τριπλό κολιέ.

3strand-necklace-1

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μισινέζα ή ατσαλόσυρμα για τις σειρές των χαντρών. Ξεκίνα κόβοντας ένα κομμάτι περίπου 50 εκατοστών και πέρνα στην μια άκρη ένα στοπάκι και ένα κρικάκι. Δίπλωσε το ατσαλόσυρμα και πέρνα το μέσα από το στοπάκι δημιουργώντας μια θηλιά η οποία φιλοξενεί το κρικάκι. Πάτα το στοπάκι με μια πένσα και άρχισε να περνάς τις χάντρες σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά μεγέθη, όπως έκανε η Andrea, ή να κάνεις κάτι δικό σου. Αφού τελειώσεις με την πρώτη σειρά, κλείνεις το ατσαλόσυρμα με το ίδιο τρόπο όπως ξεκίνησες, δηλαδή περνάς ένα στοπάκι και ένα κρικάκι, διπλώνεις και ξαναπερνάς από το στοπάκι και πατάς με πένσα.

Θα φτιάξεις άλλες 2 σειρές με χάντρες τις οποίες θα περάσεις στα κρικάκια της πρώτης σειράς. Διαφοροποίησε λίγο το μήκος της κάθε σειράς ώστε να μην πέφτουν όλες στο ίδιο σημείο.

3strand-necklace-2

Όταν τελειώσεις με τις 3 σειρές, κόψε 2 κομμάτια αλυσίδα περίπου 7 εκατοστά το καθένα. Πέρνα την κάθε αλυσίδα στα κρικάκια των σειρών με τις χάντρες. Στην μια αλυσίδα πέρνα ένα κούμπωμα με ένα κρικάκι και στην άλλη πλευρά ένα κρικάκι μόνο του. Το τριπλό κολιέ σου είναι έτοιμο, δεν είναι πανέμορφο;

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *