Simple Modern Sewing

simplemodernsewing_introΈνα από τα πιο ωραία βιβλία που αποκτήσαμε τελευταία και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι το Simple Modern Sewing από την Shufu To Seikatsu Sha. Μην σε τρομάζει το όνομα, το βιβλίο είναι γραμμένο στα αγγλικά. Εάν θέλεις να ράβεις μόνη σου τα ρούχα σου και αναζητάς απλά πατρόν για εύκολα και ευκολοφόρετα ρούχα, τότε αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει σίγουρα να προσθέσεις στη βιβλιοθήκη σου!

To Simple Modern Sewing μας κέρδισε πριν καν το πιάσουμε στα χέρια μας. Διαβάσαμε για αυτό πριν καν κυκλοφορήσει και σπεύσαμε να το παραγγείλουμε για να μας έρθει. Γιατί; Γιατί υπόσχεται κάτι που κάθε crafter που ασχολείται με τη ραπτική, αλλά δεν έχει ικανότητες επαγγελματία ράφτη θέλει: σου δίνει 8 βασικά πατρόν από τα οποία μπορείς να φτιάξεις 25 απλά ρούχα. Και όταν λέμε απλά εννοούμε ρούχα που ταιριάζουν στους περισσότερους σωματότυπους, δεν έχουν κάτι το εξεζητημένο επάνω τους, μπορούν να ραφτούν σε διαφορετικά υφάσματα για να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα και ανήκουν στο στιλ των ρούχων που μπορείς εύκολα να φορέσεις σε κάθε περίσταση.

Είπαμε, λοιπόν, μιας και το καλοκαιράκι πλησιάζει να σου προτείνουμε να αποκτήσεις το βιβλίο αυτό και να δοκιμάσεις τις μοδιστρικές σου ικανότητες.

Το Simple Modern Sewing περιλαμβάνει όντως 8 βασικά πατρόν για φορέματα, πουκάμισα, μπλούζες, παντελόνια, φούστες που μπορείς να προσαρμόσεις στο δικό σου στιλ και να φτιάξεις έτσι 25 ρούχα για την γκαρνταρόμπα σου.

Το βιβλίο είναι δομημένο ως εξής: Στις πρώτες σελίδες θα βρεις έναν οδηγό για όλα τα ρούχα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο με τα σχέδια και τις φωτογραφίες τους, το βασικό πατρόν στο οποίο “ανήκουν” καθώς και τις φωτογραφίες έμπνευσης, δηλαδή τα ρούχα φωτογραφημένα φορεμένα, ώστε να δεις τα διαφορετικά αποτελέσματα σε χρώματα και υφάσματα. Από εκεί μπορείς εύκολα να κάνεις την επιλογή σου για το τι θα φτιάξεις. Κάθε ρούχο σε παραπέμπει και στην αντίστοιχή του σελίδα με τις οδηγίες για να το φτιάξεις.

simplemodernsewing
Ακολουθεί η ενότητα με τα βασικά της ραπτικής. Εδώ θα βρεις τις βασικές οδηγίες για τις τεχνικές που μπορεί να συναντήσεις στα ρούχα που θέλεις να φτιάξεις και μπορεί να μην τις γνωρίζεις. Θα βρεις λίγα λόγια για το πως ράβουμε από πατρόν, κάποια ορολογία, πως κάνουμε κάποιες βασικές ραφές, στριφώματα κτλ. Επίσης, θα βρεις και μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις τα ρούχα του βιβλίου. Εάν είσαι τελείως τελείως αρχάριος στη ραπτική αυτό δεν είναι το βιβλίο από το οποίο θα μάθεις να ράβεις. Οι πληροφορίες που θα βρεις εδώ είναι μάλλον συμπληρωματικές και απευθύνονται σε άτομα που έχουν κάποια εμπειρία με το ράψιμο. Αυτό όμως δεν χρειάζεται να σε πτοήσει. Μπορείς να αποκτήσεις κάποιο βιβλίο τεχνικών ραπτικής για να το έχεις σαν σύμβουλο και να φτιάξεις τα ρούχα σου από το Simple Modern Sewing.

Τέλος, ακολουθεί το βασικό κομμάτι του βιβλίου που είναι και οι οδηγίες για ένα ένα ρούχο. Σε κάθε σελίδα του αντίστοιχου ρούχου θα βρεις αναλυτικές βήμα βήμα οδηγίες για να κόψεις τα κομμάτια του πατρόν, να διαλέξεις ύφασμα, να μαζέψεις τα υλικά σου καθώς και σκίτσα για το πως ακριβώς θα ράψεις το ρούχο.

Στο τέλος του βιβλίου θα βρεις και μια τσεπούλα με όλα τα πατρόν που θα χρειαστείς για τα ρούχα σου.

Στα θετικά του βιβλίου αυτού βάζουμε το στιλ και το ύφος των ρούχων που ακολουθούν το απλό, λιτό γιαπωνέζικο στιλ, τις προτάσεις για να τα φορέσεις τα ρούχα αυτά, τις φωτογραφίες που είναι πολύ προσεγμένες, τις αναλυτικές οδηγίες και την εγγύηση της ομάδας του περιοδικού Stitch και του SewDaily.com που έχουν επιμεληθεί και την έκδοση του Simple Modern Sewing. Επιπλέον, στα θετικά του πράγματος βάζουμε και το γεγονός, οτι εάν φτιάξεις και τα 25 ρούχα του βιβλίου θα έχεις κατακτήσει τις βασικές γνώσεις για να ράβεις ρούχα!

Στα αρνητικά του βιβλίου βάζουμε το οτι τα περισσότερα ρούχα του βιβλίου είναι μάλλον καλοκαιρινά, παρόλο που στις φωτογραφίες συνδυάζονται και με πουλόβερ και σκουφιά, το οτι λείπουν βασικές πληροφορίες σε θέματα τεχνικών ραπτικής για τους αρχάριους και οτι λείπει ένας, έστω περιορισμένος, οδηγός των προτεινόμενων τύπων υφασμάτων.

Σε πείσαμε! Καλά ραψίματα!

amazon-buy

Βιβλία και Περιοδικά
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Simple Modern Sewing”

  1. κορίτσια εδω μπορείτε να κατεβάσετε βιβλια δωρεάν. ειναι στα ρώσικα , αλλά το μονο που χρειάζεται ειναι να γραψετε αυτό που θέλετε και να πατησετε το κουμπάκι get

    http://libgen.info/

  2. [quote name=”Koko”]ακριβώς …στο βιβλίο που έχεις στα χέρια σου, εγώ δεν το έχω στα χέρια μου για να το γνωρίζω![/quote]
    Μάλλον δεν το κατάλαβα καλά το σχόλιό σου… νόμιζα οτι έχεις βρει κάπου οτι το βιβλίο δίνει μεγέθη μέχρι UK14 και παραλείψαμε να το αναφέρουμε… όπως και να έχει σε ευχαριστούμε για το σχόλιο!

  3. ακριβώς …στο βιβλίο που έχεις στα χέρια σου, εγώ δεν το έχω στα χέρια μου για να το γνωρίζω!

  4. [quote name=”Koko”]ναι αλλά δε λέει πουθενά για το μέγεθος , είναι σημαντικό πριν προτείνετε κάτι για best of να γνωρίζετε όλη τη πληροφορία …εννοώ ότι σα μειονέκτημα βρίσκεται μόνο το ότι τα ρούχα είναι καλοκαιρινά και όχι ότι το μεγαλύτερο πατρόν είναι μεχρι UK14!![/quote]
    Koko στο βιβλίο, το οποίο έχω στα χέρια μου, λέει οτι όλα τα ρούχα είναι σχεδιασμένα για μεγέθη XS, S, M, L και έχει και πίνακα με τις ακριβείς διαστάσεις. Εάν κάποιος θέλει μεγαλύτερο νούμερο μπορεί να μεγαλώσει το πατρόν ανάλογα με τις διαστάσεις του σώματός του. Εξάλλου τα ρούχα που προτείνονται είναι όλα ριχτά και όχι σε στενή γραμμή!

  5. ναι αλλά δε λέει πουθενά για το μέγεθος , είναι σημαντικό πριν προτείνετε κάτι για best of να γνωρίζετε όλη τη πληροφορία …εννοώ ότι σα μειονέκτημα βρίσκεται μόνο το ότι τα ρούχα είναι καλοκαιρινά και όχι ότι το μεγαλύτερο πατρόν είναι μεχρι UK14!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *