Φουλάρι/ κασκόλ για βραδυνές εμφανίσεις

foulari_introΑφού ολοκληρώσαμε με τα χειροποίητα δώρα των γιορτών, ακόμη και αυτά που χρωστούσαμε σε αγαπημένους φίλους, μπορούμε επιτέλους να δημοσιεύσουμε πως δημιουργήθηκαν αυτά τα δώρα. Το συγκεκριμένο φουλάρι/ κασκόλ το έφτιαξα για μια φίλη που έχει μια προτίμηση στο μαύρο χρώμα για τις βραδυνές της εμφανίσεις. Δες πως το φτιάξαμε για να το κάνεις κι εσύ!

.

Βήμα βήμα

foulari01
Για το φουλάρι θα χρειαστείς: τσόχα σε χρώμα της επιλογής σου, ύφασμα μαλακό, κορδέλα, ψαλίδι, μεζούρα, κλωστή, καρφίτσες, ραπτομηχανή.
foulari07
Ξεκινάς κόβοντας τα υφασματά σου. Θα χρειαστείς ένα κομμάτι από την τσόχα διάστασης 18εκ. x 145εκ. και δύο κομμάτια από το ύφασμά σου διάστασης 18εκ. χ 15εκ. Είναι σημαντικό τα δύο μικρότερα κομμάτια να είναι ακριβώς το ίδιο φάρδος με την τσόχα σου.
foulari02
Στη συνέχεια τοποθετείς καλή πλευρά με καλή το ύφασμά σου στην τσόχα, ένα κομμάτι σε κάθε άκρη και στερεώνεις με καρφίτσες. Ράβεις αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό περιθώριο.
foulari04
Ανοίγεις το σημείο που έκανες τη ραφή και πατάς με το σίδερο. Για να κρύψεις τη ραφή σου μπορείς να προσθέσεις ένα κομμάτι κορδέλα. Την κορδέλα μπορείς να την κολλήσεις ή να την ράψεις.
foulari03
Το επόμενο βήμα είναι να κόψεις από το ύφασμά σου ένα ίδιο με το υπόλοιπο φουλάρι σου κομμάτι που θα λειτουργήσει σαν φόδρα. Μετράς ακριβώς το τελικό σου κομμάτι τσόχα με τις επεκτάσεις του και κόβεις αντίστοιχα το ύφασμά σου.
foulari05
Τοποθετείς τις δύο λωρίδες σου καλή με καλή, καρφιτσώνεις και ράβεις αφήνοντας ένα άνοιγμα για να γυρίσεις το κασκόλ μέσα έξω. Πριν το γυρίσεις κόβεις το περίσσευμα του υφάσματος και ιδιαίτερα τις γωνίτσες.

foulari06Σιδερώνεις καλά το φουλάρι σου και ξαναπερνάς μια ραφή στη μηχανή στο κομμάτι που έχει τσόχα για να κλείσεις το άνοιγμα που άφησες, αλλά και να σταθεροποιηθεί το σχήμα του φουλαριού.

foulari08
Το φουλάρι κασκόλ είναι έτοιμο να συμπληρώσει το βραδυνό σου ντύσιμο και να σε κρατήσει ζεστή στις χειμωνιάτικες νυχτερινές σου εξορμήσεις.

Στις διαστάσεις των υφασμάτων συμπεριλαμβάνεται και το περιθώριο ραφής +1 εκ. για κάθε πλευρά.

Όταν ράβεις τσόχα χρειάζεται λίγο προσοχή γιατί μπορεί να κολλάει το ποδαράκι της ραπτομηχανής σου και να θέλει βοήθεια.

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *