Δαχτυλίδι από μαχαιροπίρουνα

Σίγουρα θα έχεις δει διάφορες δημιουργίες με μαχαιροπίρουνα, κοσμήματα, διακοσμητικά μέχρι και κηροπήγια! Η Kirsten από το throught the front door έφτιαξε δακτυλίδια και μας δείχνει πως να τα φτιάξουμε και εμείς.

Μπορείς να δεις εδώ βήμα βήμα οδηγίες (στα αγγλικά) ή αν είσαι οπτικός τύπος να περιοριστείς στο παρακάτω φωτογραφικό βήμα-βήμα από το moredesignplease.com.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του project παίζει η επιλογή του κατάλληλου μαχαιροπίρουνου. Ψάξε για παλιά πιρούνια που να είναι όσο πιο λεπτά γίνεται και να είναι επάργυρα όχι ανοξείδωτα. Τα επάργυρα έχουν ένα νούμερο από πίσω (900 ή 925). Η χρήση φλόγιστρου θα σε διευκολύνει πολύ και θα κάνει το δακτυλίδι σου να στρίψει πολύ πιο εύκολα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα φλόγιστρα των υδραυλικών, αυτά που παίρνουν γκαζάκι από κάτω.

Με μια λαβίδα πιάσε το κομμάτι του πιρουνιού, ζέστανέ το καλά με το φλόγιστρο και βούτα το σε νερό για να κρυώσει. Αυτή η διαδικασία λέγεται ανόπτιση και κάνει το μέταλλο αρκετά μαλακό για επεξεργασία.

Βρες κάτι στρογγυλό για να τυλίξεις το πιρούνι σου. Ίσως χρειαστεί να το κτυπήσεις με σφυρί για να γίνει ομοιόμορφα στρογγυλό. Κάλυψε το σφυρί με μια χοντρή πετσέτα για να μην χαλάσεις το σχέδιο του πιρουνιού. Καλή επιτυχία.

fork-ring-1

Κράτα το

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

7 σχόλια στο άρθρο “Δαχτυλίδι από μαχαιροπίρουνα”

  1. φλόγιστρο λέγεται, θυμάμαι το είχα αγοράσει από την Αθηνάς σε αυτά τα μαγαζιά που πουλούν εργαλεία, γύρω στα 20 ευρώ

  2. ναι πραγματι πολυ εντυπωσιακο!και αν τα εβλεπες στην βιτρινα θα ελεγες οτι κοστιζει κιολας.να ρωτησω πως λεγεται αυτο το φλογιστρο και απο που μπρω να το αγορασω?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *