Εύκολη πλεκτή παιδική κουβέρτα

Τώρα που ψύχρανε ο καιρός ήρθε η ώρα να ξαναπιάσουμε τις αγαπημένες μας βελόνες πλεξίματος. Αν είσαι αρχάρια, σου προτείνουμε να ξεκινήσεις με αυτή την πανεύκολη πλεκτή παιδική κουβέρτα από το purlsoho.com.

Στην σελίδα του purlsoho.com θα βρεις το πατρόν, το οποίο σου προτείνει να ξεκινήσεις με 130 πόντους και να πλέξεις όλο καλούς πόντους για 40 σειρές.

Μετά αλλάζεις χρώμα και ξαναπλέκεις 40 σειρές. Συνεχίζεις έτσι μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό μάκρος.

Κοινώς αυτό το project μπορεί να είναι μεγαλούτσικο, αλλά είναι ιδανικό για αρχάριους μιας και χρειάζεται να γνωρίζεις μόνο την πλέξη μους (όλο καλή δλδ).

Τι περιμένεις; Αγόρασε νήμα και βελόνες και ξεκίνησέ το σήμερα κιόλας!

baby-blanket-1

Και εάν είσαι αρχάριος στο πλέξιμο και αναζητάς και κάποιο άλλο τέτοιο εύκολο project τότε ρίξε μια ματιά και στην πλεκτή μας τσάντα!

Save

Save

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

11 σχόλια στο άρθρο “Εύκολη πλεκτή παιδική κουβέρτα”

  1. [quote name=”xaraki”]καλησπερα και συγχαρητηρια για το υπεροχο site σας!
    θα ηθελα να ρωτησω τι κλωστες να ζητησω γιαυτην την κουβερτουλα;
    ευχαριστω πολυ![/quote]
    Καλησπέρα εγώ που έφτιαξα για ένα μωρό κουβέρτα πήρα κλωστή ιδική για μωρό που είναι ακριλικές δεν έχουν μέσα καθόλου μαλλί γιατί το μωρό δεν μπορεί να σου πει ότι είναι αλλεργικό.

  2. καλησπερα και συγχαρητηρια για το υπεροχο site σας!
    θα ηθελα να ρωτησω τι κλωστες να ζητησω γιαυτην την κουβερτουλα;
    ευχαριστω πολυ!

  3. [quote name=”Μαρία”]Φτιάχνω μια κουβέρτα με 194 πόντους σε βελόνες 5 1/2. Έχει αρχίσει και με κουράζει πολύ το βάρος όταν γεμίζει η δεξιά βελόνα. Τι μπορώ να κάνω; Επίσης θέλω να ρωτήσω όταν τελειώσει το πρώτο κουβάρι πως το ενώνω με το δεύτερο;
    Πρώτη φορά πλέκω…..[/quote]
    Υπάρχουν ειδικές βελόνες. Έχουν ένα κομμάτι μέταλο που είναι η βελόνα που πλέκεις και στο τέλος τους έχουν ένα πλαστικό σωληνάκι το οποίο επιτρέπει στο πλεκτό να “κάθεται” στην ποδιά σου αντί να σου βαραίνει την βελόνα, ρώτα σε καταστήματα με είδη πλεξίματος. Όσο για το επόμενο νήμα, προσπάθησε να αλλάξεις κουβάρι στην αρχή μιας σειράς. Το δένεις με ενα μικρό κομπάκι, πιάνεις ένα πόντο και πλέκεις με το καινούργιο νήμα.

  4. Φτιάχνω μια κουβέρτα με 194 πόντους σε βελόνες 5 1/2. Έχει αρχίσει και με κουράζει πολύ το βάρος όταν γεμίζει η δεξιά βελόνα. Τι μπορώ να κάνω; Επίσης θέλω να ρωτήσω όταν τελειώσει το πρώτο κουβάρι πως το ενώνω με το δεύτερο;
    Πρώτη φορά πλέκω…..

  5. τι είναι αυτό το οποίο θα πρέπει να προσέξω στην αγορά του νήματος για να φτιάξω την κουβέρτα. θα το κάνω με βελόνα 4 1/2.

  6. χαρά, ανάλογα τις βελόνες και το νήμα που θα χρησιμοποιήσεις. Όπως λέει και το μοτίβο, φτιάχνεις πρώτα ένα δείγμα, το οποίο θα πρέπει να βγάζει 20 πόντους σε 10 εκατοστά, οπότε η κουβέρτα των 130 πόντων θα βγάλει κουβερτάκι περίπου 65 εκατοστών.

  7. Για να μπορέσω να φτιάξω μια παιδική κουβέρτα πόσοι πόντοι χρειάζονται σε βελόνες 41/2;

  8. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εύκαμπτες βελόνες. Είναι σαν τις κυκλικές αλλά έχουν μόνο μια μύτη. Ουσιαστικά πρόκειται για βελόνες που τελειώνουν σε πλαστικό σωληνάκι ώστε να χωρέσουν πολλοί πόντοι αλλά και να ακουμπάει το πλεκτό κάτω και να μην σε κουράζει στο πλέξιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *