Μαξιλάρι με εξάγωνα

hexagon-pillowΑν θέλεις να αλλάξεις τα μαξιλάρια σου χωρίς όμως να τα φτιάξεις από την αρχή, η Cynthia Shaffer σου προτείνει αυτήν την εύκολη διακοσμητική ιδέα.

Μάθε να ράβεις στο ftiaxtoρουμ!

Τέσσερα διαφορετικά τμήματα ραπτικής θα βρεις φέτος στο καλλιτεχνικό μας εργαστήριο στο Μαρούσι. Μπορείς να παρακολουθήσεις δια ζώσης ή ζωντανά διαδικτυακά! Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

👒 Μάθε να ράβεις για αρχάριους: κάθε Τρίτη, ώρες 5-7 (από 21 Σεπτεμβρίου 2021)
👗 Μάθε να ράβεις ρούχα: κάθε Τρίτη, ώρες 7.30-9.30 (από 21 Σεπτεμβρίου 2021)
👜 Μάθε να ράβεις τσάντες: κάθε Δευτέρα, ώρες 7.30-9.30 (από 27 Σεπτεμβρίου 2021)
🍩 Μάθε να ράβεις για παιδιά 8+: κάθε Σάββατο, ώρες 11-12.30 (από 25 Σεπτεμβρίου 2021)

Μάθε περισσότερα >>

Όπως θα δεις και από τις αναλυτικές φωτογραφίες στο άρθρο, χρησιμοποιείς 2 εξάγωνα πρότυπα, ένα 9 εκατοστά και ένα 8 εκατοστά.

Κόβεις όλα σου τα εξάγωνα σύμφωνα με το πρότυπο των 9 εκατοστών. Στην συνέχεια τοποθετείς στο κέντρο του εξαγώνου το πρότυπο των 8 εκατοστών, διπλώνεις τις άκρες και τις στερεώνεις με μια προσωρινή ραφή, χωρίς να κάνεις κόμπο στο τέλος.

Ράβεις τις άκρες των εξαγώνων μεταξύ τους στην διάταξη που σου αρέσει και αφού το κάνεις αυτό αρχίζεις να ράβεις όλο το κομμάτι πάνω στο μαξιλάρι σου με κρυφή βελονιά. Καθώς το κάνεις αυτό, αφήνεις μια πλευρά του εξαγώνου άραφτη για να μπορέσεις να βγάλεις την κλωστή της προσωρινής ραφής αλλά και το χαρτί που συγκρατούσε το σχήμα. Τέλος ράβεις και αυτή την ανοιχτή πλευρά και συνεχίζεις μέχρι να ράψεις όλα τα εξάγωνα.

Με γεια το μαξιλάρι!

hexagon-pillow-1

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *