Amigurumi τερατάκια

Σίγουρα κάπου θα έχεις πετύχει κατά την διάρκεια των διαδικτυακών σου αναζητήσεων, αυτά τα χαριτωμένα γεμιστά ζωάκια. Είναι πλεγμένα συνήθως με βελονάκι ή και βελόνες και ονομάζονται Amigurumi. Εμείς βρήκαμε στο blog Crafty Is Cool, αυτές τις πολύ κατατοπιστικές βήμα-βήμα οδηγίες για να φτιάξεις τα πρώτα σου τερατάκια.
Κάνε ένα κόμπο – χωρίς να τον σφίξεις – και πέρασε μέσα το βελονάκι σου. Κάνε μια αλυσίδα και μετά 6 άριχτα γαϊτανάκια (single crochet stitch).
Τράβα το νήμα από την αρχή του ώστε να σφίξει ο κόμπος. Πλέξε 2 απλά ποδαράκια σε κάθε άριχτο γαϊτανάκι της πρώτης σειράς. Θα τελειώσεις την δεύτερη σειρά με 12 πόντους.
Στην τρίτη σειρά πλέξε 2 απλά ποδαράκια σε κάθε δεύτερο πόντο, ώστε να τελειώσεις με 18 πόντους.
Στην τέταρτη σειρά πλέξε 2 απλά ποδαράκια σε κάθε τρίτο πόντο, ώστε να τελειώσεις με 24 πόντους.
Για τις επόμενες 9 σειρές, πλέκεις ένα απλό ποδαράκι σε κάθε πόντο, ώστε να αρχίσει να ψηλώνει το τερατάκι σου. Κλείσε τον τελευταίο πόντο.
Βάλε ότι διακόσμηση θέλεις για την φατσούλα του και πλέξε την βάση του κάνοντας ότι έκανες και για το σώμα μέχρι και την σειρά τέσσερα.
Γέμισε το τερατάκι με γέμισμα για μαξιλάρια και ράξε την βάση στο σώμα. Το τερατάκι σου είναι έτοιμο!
Τώρα φτιάξε άλλο ένα για να μην είναι μόνο του!
![]() |
![]() |
[quote name=”Peggy…”]Koritsia pou tha vrw uliko Gia gemisma??.[/quote]
Πολύ σύντομα στο Ftiaxto eshop Peggy… λίγο υπομονή!
Koritsia pou tha vrw uliko Gia gemisma??.
ειναι φοβερα υπεροχα ολα ………
τελειο
Πολυ μου αρεσε και αυτο!!! και το φανταζομαι για χειροτεχνια μαζι με τα παιδια! θα ξετρελαθουν! να τι θα κανω τα υπολειματα απο τα μαλλια μου!!!
να στε καλα με τις ιδεες σας!!!!!!!