Μεταμόρφωση: Πατάκι μπάνιου

patakiΑυτή είναι η ιστορία ενός ταπεινού πατακίου που ήταν η μοίρα του να γεννηθεί πράσινο, να φιλοξενηθεί σε περισσότερα από 2 μπάνια, να γίνει λαχανί και εκεί που νόμιζε οτι η ζωή του τελείωσε, να μεταμορφωθεί σε ένα ολοκαίνουργιο καφέ πατάκι! Διαβάστε πως μπορείτε κι εσείς να κάνετε το ίδιο!

Είναι πολύ συχνό ελληνικό φαινόμενο όσοι έχουν εξοχικά στην χώρα μας συχνά να τα χρησιμοποιούν ως αποθήκες. Τι εννοώ. Για σκεφτείτε όσοι από εσάς έχετε εξοχικά ή επισκέπτεστε εξοχικά φίλων… δεν βρίσκετε εκεί διάφορα αντικείμενα από τη δεκαετία του 70, πάρα πολλά διαφορετικά πιάτα από παλιά σετ, ποτήρια όλων των ειδών, κάτι ξεχασμένες στο χρόνο συσκευές, διάφορα παλιά σεντόνια και πετσέτες κτλ; Έτσι είναι και το δικό μας! Κάθε χρόνο τέτοια εποχή που ανοίγουμε ξανά το σπίτι για καθάρισμα και καλοκαιρινές διακοπές μεταφέρουμε από την Αθήνα όλα μας τα άχρηστα… είναι αλήθεια πως πετάμε δύσκολα πράγματα στην οικογένειά μας!

Μια φορά στα 5 χρόνια κάνουμε και ένα ξεκαθάρισμα και στο εκεί σπίτι και πετάμε και τίποτα, αλλά και αυτό δύσκολα. Το εξοχικό λοιπόν είναι σαν τον οίκο ευγηρίας των πραγμάτων μας…εκεί πηγαίνουν για να περάσουν τον τέλος της ζωής τους! Φανταστείτε τι γίνεται και τώρα που είμαστε και δύο οικογένειες… Χαμός!

pataki_bpataki_a

Πατάκι before και after

Τελοσπάντων για να μην σας κουράσω, αυτή την εβδομάδα που ετοιμαζόμουν για την καθιερωμένη επίσκεψη στο χωριό βρήκα αυτό το πατάκι και το έβαλα και αυτό στη στοίβα με τα πράγματα που έπρεπε να αντικατασταθούν με καινούργια. Το μόνο του θέμα βέβαια ήταν απλώς οτι είχε ξεθωριάσει από τη χρήση, ενώ κατά τα άλλα ήταν πολύ γερό και μάλιστα πολύ καλό.

Αποφάσισα λοιπόν να του κάνω ένα lifting! Αγόρασα βαφή πλυντηρίου από ένα κατάστημα με είδη ραπτικής σε χρώμα καφέ και ακολούθησα πιστά τις οδηγίες της συσκευασίας! Και ιδού! Το πατάκι μου είναι σαν καινούργιο!!!

Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό… σας προτείνω να το δοκιμάσετε κι εσείς!

Φτιάξτο
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

12 σχόλια στο άρθρο “Μεταμόρφωση: Πατάκι μπάνιου”

  1. γεια χαρα.Ξερει κανεις να μου πει πως θα καθαρισω την ντουλάπα να μην μυρίζει λογω της κλεισουρας??

  2. το βρισκω ενδιαφερον αλλά ποσο αντεχει στο πλυντηριο δεν θα ξεβαψει μετα από μερικα πλυσίματα?

  3. ειναι τελεια ιδεα!!! Μπορεις αυτη την βαφη να την χρησιμοποιησεις και για παλια παντελονια που υα εχεις βαρεθει κ θελεις μια αλλαγη…. 😀

  4. α τι καλά!
    κι εμένα το πατάκι του μπάνιου (ήταν άσπρο, τώρα άσπρο δεν το λες πια..)θέλει ένα γερό ρετουσάρισμα! Η βαφή πλυντηρίου, όμως, δεν δημιουργεί πρόβλημα στις μετέπειτα πλύσεις; Μήπως ξεβάφει και λερώνει;

    ΥΓ: Διαβάζω το site σας πολύ καιρό τώρα άσχετα που δεν έχω αξιωθεί να γράψω ένα comment, τστστσ. Μπράβο βρε κορίτσια, συνεχίστε να μας γεμίζετε με ωραίες ιδέες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *