Τσάντα με χερούλια

DSC07494Μέσα στις γιορτές, βρήκαμε ελεύθερο χρόνο και είπαμε να επιχειρήσουμε ένα πιο δύσκολο κομμάτι, και συγκεκριμένα την April Bag από το αγαπημένο μας Sew, Mama, Sew! Μας πήρε λίγο χρόνο παραπάνω (~3 ώρες), αλλά άξιζε τον κόπο!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς 4 κομμάτια ύφασμα (2 για το εσωτερικό & 2 για το εξωτερικό) διαστάσεων 34 x 34 εκατοστά, 2 κομμάτια 6,5 x 65 εκατοστά για τα χερούλια καθώς και 2 κομμάτια αυτοκόλλητο που σταθεροποιεί το ύφασμα, στις ίδιες διαστάσεις με τα χερούλια.

Σιδέρωσε τον αυτοκόλλητο σταθεροποιητή στην ανάποδη πλευρά των χερουλιών. Δίπλωσε το κάθε χερούλι στην μέση, σιδέρωσε και κατόπιν ξαναδίπλωσε την κάθε μισή πλευρά προς τα μέσα και σιδέρωσε ξανά.

Άνοιξε τα χερούλια και ράψε τις 2 άκρες με τις καλές πλευρές αντικρυστά. Ξαναδίπλωσε σύμφωνα με τις προηγούμενες τσακίσεις και ράψε και τις 2 άκρες. Τα χερούλια σου είναι έτοιμα!

Τοποθέτησε τα 4 κομμάτια υφάσματος το ένα πάνω στο άλλο. Ξεκινώντας από πάνω αριστερά, σχημάτησε μια γραμμή 2,5 εκατοστά μέσα και 15,5 εκατοστά κάτω και κόψε αυτό που περισσεύει. Κάνε το ίδιο και από την άλλη πλευρά.

Στην κάτω πλευρά των κομματιών, τοποθέτησε ένα μικρό στρογγυλό πιάτο, σημείωσε και κόψε αυτό που περισσεύει. Κάνεις ο ίδιο και στην άλλη πλευρά.

Τοποθέτησε το ένα εσωτερικό και το ένα εξωτερικό κομμάτι υφάσματος με τις καλές πλευρές αντικρυστά και ράψε την πάνω πλευρά, όπως δείχνει η φωτογραφία παραπάνω. Κάνεις το ίδιο και στα άλλα 2 κομμάτια.

Τοποθέτησε το πρώτο ραμένο κομμάτι με την εξωτερική πλευρά κάτω και δίπλωσε την άραφτη πλευρά του εσωτερικού κομματιού προς την ραμμένη πλευρά. Στην παραπάνω φωτογραφία το σκούρο κομμάτι είναι το εξωτερικό και το ανοιχτό το εσωτερικό.

Κάνε το ίδιο και με το άλλο ραμένο κομμάτι και τοποθέτησε το ένα πάνω στο άλλο με τα εσωτερικά κομμάτια τους αντικρυστά. Καρφίτσωσε μόνο τα εξωτερικά κομμάτια και ράψε μόνο αυτά, ξεκινώντας και τελειώνοντας λίγο πριν το ράψιμο των εσωτερικών κομματιών.

Ξεχώρισε τις 2 άραφτες πλευρές των εσωτερικών κομματιών, καρφίτσωσε και ράψε μόνο αυτές όπως δείχνει η φωτογραφία παραπάνω, ξεκινώντας και τελειώνοντας λίγο πριν το ράψιμο των εξωτερικών κομματιών. Μην ξεχάσεις να αφήσεις ένα κενό 5 εκατοστών ώστε να γυρίσεις την τσάντα. Ακούγετε περίπλοκο αλλά μόλις φτάσεις σε αυτό το σημείο θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις!

Από το κενό που άφησες, γύρισε την τσάντα, σιδέρωσέ την και ράψε με το χέρι το κενό.

Ράψε γύρω γύρω το πάνω κομμάτι της τσάντας. Δίπλωσε προς τα μέσα τα πάνω κομμάτια, τοποθέτησε τα χερούλια, καρφίτσωσε και ράψε τις θηλιές, προσέχοντας να μην ράψεις και τα χερούλια μαζί.

Η τσάντα σου είναι έτοιμη! Το μοτίβο αυτό είναι κατάλληλο και για ξύλινα στρογγυλά χερούλια. Καλοφόρετη!
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

17 σχόλια στο άρθρο “Τσάντα με χερούλια”

  1. Στον Πειραιά ε… θα πρέπει να συνδυαστεί με καφεδάκι! 😉
    Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά

  2. eleannabar, ψάχνοντας στο ιντερνετ για διάφορα υλικά ραπτικής, βρήκα ένα κατάστημα στον Πειραιά! Κουνιάς ,λέγεται. Κοίταξέ το και αυτό!

  3. Ευχαριστω Ελενα!
    ελεγα μηπως βρω τιποτα στην Ελλαδακαι αποφυγω την παραγγελία
    thanks

  4. DEN KSERO GIA ATHINA PADOS MIA MERA PU EPSAXNA STO INTERNET KATI SITES EIDA AGGLIA ME XERULIA,GIA PLIKTROLOGISE BAG HANDLES.CO.UK MPAS KAI VREIS TIPOTA

  5. Κορίτσια καλημέρα! παρακολουθώ εδώ και καιρό το ftiaxto και εχω βοηθηθεί πάρα πολύ!
    Τον τελευταίο χρόνο 😳 … ψάχνω χερούλια για μια τσάντα που δεν έχει τελειώσει ποτέ! Ξεσκόνισα όλο το ftiaxto, έχω πάει στα γνωστά και μη, μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας αλλά αυτό που ψάχνω είναι πολύ συγκεκριμένο και δεν το βρήκα πουθενά. Ξύλινα χερούλια όπου στο κάτω μέρος έχουν μια “σχισμή” για να περνάει το ύφασμα από μέσα και να ράβεται στο εσωτερικό της τσάντας. Δεν ξέρω αν το περιέγραψα καλα… Το έχω δεί όμως σε τσάντα χειροποίητηαπό κοπέλα στην Αθήνα, οπότε δε μπορεί, κάπου θα υπάρχει… Έχει υπ’ όψη κανείς που θα μπορούσα να τα βρώ ?

    Ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *