Πολύτιμος Μεταλλικός Πηλός

Πολύτιμος Μεταλλικός Πηλός – Ένα φανταστικό & πρωτοποριακό υλικό για την κατασκευή κοσμήματος από ασήμι, μπρούντζο & χρυσό. Έλα να το γνωρίσουμε.

Τι είναι το «ΠΜΠ»;

Ο Πολύτιμος Μεταλλικός Πηλός (ΠΜΠ) είναι ένα υλικό πρωτότυπο, με τρομερές ιδιότητες όπου ο καθένας μπορεί χωρίς καμία απολύτως γνώση αργυροχρυσοχοΐας να φτιάξει κοσμήματα από ασήμι, μπρούντζο και χρυσό, εύκολα και γρήγορα. Με μια λέξη, ο Πολύτιμος Μεταλλικός Πηλός είναι… μαγεία! Είναι ασήμι, μπρούντζος ή χρυσός σε εύπλαστη μορφή. Μοιάζει με πηλό, δουλεύεται όπως ο πηλός, και όμως το τελικό προϊόν είναι καθαρό πολύτιμο μέταλλο. Δηλαδή, τα κοσμήματα από ΠΜΠ είναι 24κ χρυσός ή καθαρό ασήμι που μπορεί να φέρει σφραγίδα 999˚.

Σήμερα η κατασκευή πολύτιμου κοσμήματος μπορεί να γίνει τόσο εύκολη, δημιουργική και διασκεδαστική όσο το παιχνίδι με την πλαστελίνη! Δικαίως ίσως να μην γνωρίζετε το υλικό αυτό, αφού όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη ο Πολύτιμος Μεταλλικός Πηλός (ΠΜΠ) τώρα μόλις πρωτοχρησιμοποιείται στην επαγγελματική, αλλά και ερασιτεχνική κατασκευή κοσμημάτων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες όμως το υλικό αυτό χρησιμοποιείται εδώ και 12 χρόνια, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και ο αριθμός των «μυημένων» συνεχώς αυξάνεται. Έχει έρθει η ώρα να ανακαλύψουμε, να παίξουμε και να δημιουργήσουμε και εμείς εδώ στην Ελλάδα με αυτό το υπέροχο υλικό!

Η χρήση του είναι απολύτως συμφέρουσα για την κατασκευή μοναδικών χειροποίητων κοσμημάτων για τους εξής λόγους:

Δεν χρειάζονται εξειδικευμένα και ακριβά εργαλεία ή μηχανήματα. Τα περισσότερα εργαλεία μπορούν να βρεθούν εύκολα στο σπίτι ή στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς.

Οι χρόνοι εργασίας με τον ΠΜΠ είναι κατά πολύ, μικρότεροι από τους αντίστοιχους στην κλασσική αργυροχρυσοχοΐα. Έτσι, σε λιγότερη ώρα επιτυγχάνεται μεγαλύτερη παραγωγή και πλέον μπορούμε να αναλωθούμε περισσότερο στο σχεδιασμό και στη δημιουργία.

Δεν πετάμε τίποτα! (δηλαδή χρησιμοποιείται το 100% του υλικού, χωρίς απώλειες).

Ο ΠΜΠ λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του δημιουργεί πρωτοφανείς κατασκευαστικές και σχεδιαστικές δυνατότητες, που στην παραδοσιακή αργυροχρυσοχοΐα δεν υπάρχουν.

Ο Πολύτιμος Μεταλλικός Πηλός είναι μη τοξικός και απολύτως ασφαλής κατά τη χρήση του. Με την κατάλληλη καθοδήγηση και επίβλεψη, χρησιμοποιείται ακόμη και από παιδιά.

Εάν ο Πολύτιμος Μεταλλικός Πηλός είναι ένα υλικό που σε ενδιαφέρει να το γνωρίσεις καλύτερα, μπορείς να αναζητήσεις σεμινάρια σε διάφορα εργαστήρια, από εξειδικευμένους εισηγητές.

Υλικά και εργαλεία
ftiaxto.gr

Το ftiaxto.gr αποτελείται από μια ομάδα χειροτεχνών που ανακαλύπτουν και μοιράζονται μαζί σου projects, ιδέες, τεχνικές και πολλά άλλα. Αν θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της ομάδας, στείλε μήνυμα στο info@ftiaxto.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *