Εύκολο πατάκι μπάνιου

DSC04135 Με μια μικρή πετσέτα και ένα κομμάτι ύφασμα μπορείς τώρα να φτιάξεις το δικό σου πατάκι μπάνιου. Διάλεξε τα χρώματα που ταιριάζουν με το μπάνιο σου και σε λίγο μόνο χρόνο το πατάκι σου θα είναι έτοιμο!

.

Βήμα – Βήμα


Θα χρειαστείς μια πετσέτα, ύφασμα, μεζούρα, ψαλίδι και τα ραφτικά σου (ραπτομηχανή, καρφίτσες, κλωστή κτλ). Μην ξεχνάς οτι το ύφασμα και η πετσέτα θα πρέπει να είναι πλυμένα και σιδερωμένα.

Ξεκινάς “καθαρίζοντας” τις άκρες της πετσέτας σου. Κόβεις δηλαδή με το ψαλίδι σου τις γύρω γύρω χοντρές ραφές! Στη συνέχεια κόβεις το ύφασμα για τη μπορντούρα. Θα χρειαστείς 4 λωρίδες ύφασμα, μια για κάθε πλευρά της πετσέτας σου για να δημιουργήσεις ένα πλαίσιο. Το κάθε κομμάτι θα πρέπει να έχει πλάτος 14εκ (5εκ + 5εκ για την πάνω και την κάτω όψη του πατακίου (!) και άλλα 4 (2εκ+2εκ) για να γυρίσεις το ύφασμα για να μην ξεφτίσει.

Το μήκος των λωρίδων του υφάσματος θα πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο από κάθε πλευρά αντίστοιχα. Στη συνέχεια σιδερώνεις κάθε λωρίδα στη μέση και μετά πατάς με το σίδερο και το γύρισμα των 2εκ από κάθε πλευρά.

Όλα είναι έτοιμα για τη συναρμολόγηση. Ξεκινάς με τις δύο μικρότερες πλευρές της πετσέτας και εφαρμόζεις το ύφασμα καλά στις άκρες και καρφιτσώνεις. Στην άκρη της κάθε πλευράς γυρίσεις το ύφασμα προς τα μέσα όπως δείχνει η φωτό και πιάνεις με καρφίτσες. Ράβεις το ύφασμα με τη ραπτομηχανή επάνω στην πετέτα με απλό γαζί.

Για τις 2 μεγαλύτερες πλευρές της πετσέτας θα χρειαστεί να κάνεις στην κάθε άκρη του υφάσματός σου μια μικρή γωνία, όπως δείχνει η φωτό, να την πατήσεις με το σίδερο και να κόψεις το ύφασμα που περισσεύει.

Τοποθετείς επάνω στην πετσέτα και τις άλλες δύο λωρίδες υφάσματος που έχεις ετοιμάσει προσέχοντας στις ενώσεις με τις πλευρές που έχεις ήδη ράψει να δημιουργηθεί μια γωνία. Καρφιτσώνεις και τρέχεις στη ραπτομηχανή για να ράψεις και τις άλλες δύο πλευρές.

Καλό είναι να ξεκινήσεις το ράψιμο από τη γωνία που έχεις δημιουργήσει για να σταθεροποιηθεί πιο έυκολα το ύφασμά σου και να είναι το αποτέλεσμα πιο ομοιόμορφο.

Το πατάκι σου είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσεις! Δεν είναι πολύ όμορφο;

 

Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

7 σχόλια στο άρθρο “Εύκολο πατάκι μπάνιου”

  1. Παραπάνω από όμορφο γιατί συνήθως όλα του μπάνιου κυκλοφορούν σε μπλέ και δεν μου ταιριάζουν τα μπλε . Έτσι θα κάνω σε ό,τι χρώμα μου ταιριάζει και σκέφτομαι ότι μπορούν να γίνουν και παραλλαγές. Θα σας το δείξω μόλις τελειώσει.Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *