Θήκη για mini laptop

DSC03167-thumbΤα έχεις σίγουρα πάρει χαμπάρι, αυτά τα μικρούλια laptopakia, τα οποία υποσχόνται να γίνουν μόνιμοι σύντροφοί μας όπου και αν πάμε. Αν λοιπόν απέκτησες ένα τέτοιο mini laptop (όπως και εγώ άλλωστε – γιατί να το κρύψομεν…), φτιάξτου μια όμορφη θήκη για να το προστατεύεις στις καθημερινές του μετακινήσεις!

Βήμα – Βήμα


Ξεκίνα μετρώντας τις διαστάσεις του laptop σου. Τύλιξε την μεζούρα γύρω του και υπολόγισε και το καπάκι της θήκης. Το δικό μου βγήκε 47 εκατοστά και πρόσθεσα άλλα 2 για τις ραφές. Το ίδιο κάνεις και με το πλάτος, μόνο που εδώ θα πρέπει να υπολογίσεις και το ύψος μαζί, δηλαδή, μετράς το πλάτος (εδώ είναι 26 εκατοστά), το ύψος (3 εκατοστά), και προσθέτεις και τα περιθώρια για τις ραφές, άρα χρειάζεσαι 2 κομμάτια υφάσματος πλάτους 1 (ραφή) + 3 (ύψος) + 26 (πλάτος) + 3 (ύψος) + 1 (ραφή) = 34 εκατοστά x 49 εκατοστά.

Εγώ αντί για 2 κομμάτια υφάσματος χρησιμοποίησα ένα ενιαίο, διαστάσεων 34 x 98 εκατοστά. Αν κάνεις το ίδιο το διπλώνεις με τις καλές του πλευρές αντικριστά και καρφιτσώνεις την βάτα (την χρησιμοποιούμε για να είναι αφράτη η θήκη και να προστατεύει το μηχάνημα – θα την βρεις σε καταστήματα που πουλάνε υφάσματα αλλά και με είδη ραπτικής) κάτω από το ύφασμα όπως δείχνει η φωτογραφία.

Ράβεις μόνο τις 2 μεγάλες πλευρές και λίγο αριστερά και δεξιά από την μικρή ανοιχτή πλευρά (η άλλη είναι διπλωμένη άρα δεν θέλει ράψιμο) ενωώ αφήνεις αρκετό περιθώριο ώστε να γυρίσεις την θήκη ανάποδα.

Γυρίζεις την θήκη ανάποδα και αφού την σιδερώσεις για να κάτσει καλύτερα, ράβεις μόνο την ανοιχτή πλευρά.

Βάλε το laptop σου μέσα και κόψε 2 κομμάτια velcro (αυτό που κάνει χρατς χρατς στα παπούτσια) και καρφίτσωσέ τα στα σημεία που θέλεις να τα ράψεις. Φρόντισε το μαλακό (μαλιαρό) κομμάτι που velcro να είναι στο καπάκι ώστε να μην γρατσουνάει το laptop σου όταν το βάζεις μέσα.

Αφού ράψεις τα velcro, δίπλωσε ξανά την θήκη και κάνε 2 ραφές στις μεγάλες πλευρές ώστε να ραφτεί σαν φάκελος.

Βάλε μέσα το laptop σου και…

… είσαι έτοιμος/η για mobile computing με στυλ!
Ετικέτες
Φτιάξτο
Avatar

Η Βάλια είναι το δημιουργικό μυαλό πίσω από το ftiaxto.gr. Σχεδίαζε για πολλά χρόνια web sites μέχρι που αποφάσισε να αφοσιωθεί στο δικό της! Είναι παντρεμένη με τον Κώστα και έχουν 2 παιδιά, τον Ιάσονα και την Μελίτα. Αυτή την εποχή πειραματίζεται με DIY κατασκευές, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με πλέξιμο, ράψιμο, πάτσγουορκ, κατασκευή κοσμήματος και πολλά άλλα.

19 σχόλια στο άρθρο “Θήκη για mini laptop”

  1. Γεια σας, θα ηθελα να ρωτησω σχετικα μ’αυτη την κατασκευη, που μπορω να βρω Velcro? Επισης, ραβεται σε πιο λεπτα υφασματα? (π.χ. δαντελα?)
    Ευχαριστω πολυ!

  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ,ΕΓΩ ΕΧΩ NETBOOK ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟΥΛΗ ΜΟΥ ΤΟ NETBOOK !

  3. Πολύ ωραία ιδέα.. αλλά και υλοποίηση! Δεν απόκτησα ακόμα netbook, σίγουρα όμως θα κάνω μια προσπάθεια για την κατασκευή μια θήκης μόλις υπάρξει ο χρόνος!

  4. Γειά σας κορίτσια,

    συγχαρητηρια για την ιστοσελιδα σας, ειναι καταπληκτική!
    Μόλις πήρα την πρώτη μου ραπτομηχανή και τρελαίνομαι να βλέπω νεους τρόπους να τη χρησιμοποιήσω. Εχω ηδη κανει αν και αρχάρια κάποια ερασιτεχνικά ρουχαλακια για το οχτάμηνο αγοράκι μου αλλα περιμένω να μάθω λιγο πιο εμπεριστατωμένα κοπτική ραπτική για να τολμήσω νέα πραγματα. Εχω ηδη επισκευθεί τα καταστήματα που προτείνετε στην Αθήνα και εχω παρει πολυ ωραία πραγματα αλλα μηπως ξερει καμια που μπορώ να τυπώσω φωτος σε υφασμα? Σκεφτομαι εκεινα τα παπλώματα τα αμερικανικού τυπου (guilts?) και θελω να κάνω ενα για το μικρούλι μου.
    Συνεχίζετε να δίνετε ώθηση στη δημιουργηκότητά μας!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *